SRUŠIO SE HELIKOPTER U RUSIJI! Ima mrtvih!

Autor:

Svet

14.03.2024

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzrok je najverovatnije neispravnost ili greška pilota

SRUŠIO SE HELIKOPTER U RUSIJI! Ima mrtvih!

Foto: shutterstock

Najmanje dve osobe su poginule, kada se jutros ruski helikopter Mi-8 sa radnicima srušio u Magadanskoj oblasti, saopštile su iz hitne službe, prenosi Interfaks.

"Helikopter Mi-8 je prevozio 20 radnika iz jednog od rudnika u Magadanskoj oblasti. Srušio se. Dve osobe su poginule, sudbina ostalih je nepoznata", saopštili su iz hitne službe, navodi ruska agencija.

Kao glavni uzroci nesreće razmatraju se tehnički kvar i greška pilota u teškim vremenskim uslovima.

Prema preliminarnim podacima, prilikom odvođenja smenskih radnika u zoni udesa bilo je teških vremenskih uslova, pa oprema nije izdržala, a razmatra se i ljudski faktor, precizirali su u Hitnoj pomoći.

Podsećamo, helikopter ruskog ministarstva za vanredne situacije Mi-8 sa tri člana posade srušio se u jezero u Republici Kareliji tokom trenažnog leta početkom prošlog meseca, a ruski Istražni komitet pokrenuo je krivični postupak na osnovu kršenja pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja.

Komunikacija sa helikopterom izgubljena je dok se nalazio iznad Onješkog jezera, prenose Ria Novosti. 

Na mestu pada helikoptera izvršen je uviđaj.

Olupina helikoptera Mi-8 pronađena je 11 km od obale. Dubina jezera na mestu pronalaska kreće se od 40 do 50 metara - navodi se u izveštaju ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading