SAHRANJEN ALEKSEJ NAVALJNI: Hiljade Rusa imalo PORUKU ZA PUTINA, snajperisti sve pratili sa krovova, udovica Julija NIJE se pojavila (VIDEO)

Autor:

Svet

01.03.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pune dve nedelje čekala je rodbina vođe ruske opozicije koji je preminuo u zatvorskoj koloniji Polarni vuk na Arktiku da u Moskvu stignu njegovi posmrtni ostaci

SAHRANJEN ALEKSEJ NAVALJNI: Hiljade Rusa imalo PORUKU ZA PUTINA, snajperisti sve pratili sa krovova, udovica Julija NIJE se pojavila (VIDEO)

Foto: youtube.com/Алексей Навальный

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni sahranjen je danas na groblju Borisovskoje u predgrađu Moskve.

Sahrani je, kao i opelu u crkvi Ikone Majke Božje u Moskvi prisustvovalo više hiljada ljudi. Ipak, samom činu spuštanja kovčega u raku prisustvovalo je samo dvadesetak ljudi, najbližih Navaljnom.

Na samoj sahrani Aleksejev otac Anatolij poljubio je preminulog sina u čelo pre nego što je njegovo telo spušteno u raku.

Usled skandiranja "Navaljni", deo okupljenih ljudi probio je barijere kako bi se uključili u pogrebnu povorku. Neposredno pre sahrane oglasila su se i crkvena zvona. 

''Ne ratu!'', ''Nećemo vam ovo zaboraviti'', ''Ubice', izvikivala je okupljena gomila.

Reporterka Sky News javila je s terena da je masa skandirala ''Ti se nisi plašio, nećemo ni mi!''.

Sve njih upozorili su saradnici Navaljnog da uoči sahrane budu spremni za moguća hapšenja i sugerisano im je da sa sobom imaju dokumenta, kao i pasoše i flaše vode.

Interesantno je da se udovica Alekseja Navaljnog Julija Navaljnaja nije pojavila na njegovoj sahrani.

Policija je pre sahrane došla u velikom broju ispred i oko crkve dok su prema nekim nepotvrđenim podacima na krovovima oko zdanja bili postavljeni "za svaki slučaj" i snajperisti.

Kada se pre opela pojavio automobil u kojem je bio kovčeg sa telom Navaljnog okupljena masa skandirala je njegovo ime. 

Ožalošćeni okupljeni ispred Crkve ikone Majke Božje u Moskvi rekli su da su došli kako bi odali počast svom pravom "heroju".

Marina je rekla da je doputovala iz Sankt-Peterburga jer je "volela" Navaljnog.

"Bio je pravi heroj. Želim mu reći zbogom", poručila je, istakavši da nije iznenađena što je Kremlj poricao bilo kakvu umešanost u smrt Alekseja Navaljnog. 

"Celom svetu pokazuju da rade ono što žele, da nas mogu potisnuti", dodala je. 

Kremlj je pre sahrane poručio da će svako neodobreno okupljanje za Alekseja Navaljnog, koji je bio žestoki kritičar Vladimira Putina, predstavljati kršenje zakona.

Portparol Dmitrij Peskov poručio je novinarima da neće dati nikakvu ocenu Navaljnog kao političke ličnosti i da nema šta da kaže njegovoj rodbini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading