UKRAJINCI NA DVOGODIŠNJICU RATA NAPALI RUSE: Goreo kombinat, vatrogasci celu noć gasili požar (VIDEO)

Autor:

Svet

24.02.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzdrmana je Lipecka oblast, Rusi su reagovali na vreme

UKRAJINCI NA DVOGODIŠNJICU RATA NAPALI RUSE: Goreo kombinat, vatrogasci celu noć gasili požar (VIDEO)

Foto: x/pluton

Ukrajina je u noći između petka i subote, dakle na dvogodišnjicu početka rata sa Rusijom, napala dronovima metalurško postrojenje.

Tokom masovnog napada dronova nije bilo žrtava, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Meštani Lipecka navode da su na nebu primećena četiri drona dok se na snimcima vide stubovi dima koji se izdižu iznad kombinata.

Guverner Lipecke oblasti Igor Artamonov otkrio je da je pogođena jedna radionica te da nema opasnosti od ispuštanja opasnih materija.

 

 

"Požar je ugašen i nema povređenih", napisao je Artamonov na svom kanalu na Telegramu.

Novolipecki metalurški kombinat (NLMK) je inače jedna od četiri najveće čeličane u Rusiji i nalazi se otprilike 350 kilometara severoistočno od ukrajinske granice.

Ukrajinska vojska je saopštila da je noćas jedan od oborenih ruskih dronova pao na stambeni deo Odese i izazvao požar u stanu, u kojem je jedna osoba poginula.

Navedeno je da su iz požara, koji je brzo ugašen, spasioci uspeli da izvuku žensku osobu, koja je hospitalizovana u "teškom stanju", kao i dve osobe iz susednog stana koje su "prebačene u bolnicu sa opekotinama i drugim povredama", prenosi Unian.

Vojska je navela da su ruske rakete i dronovi uništeni iznad Kirovogradske, Odeske i Nikolajevske oblasti.

Precizirano je da su tokom noći ruske snage napale Ukrajinu sa dve balističke rakete Iskander-M, tri rakete X-59 i sa 12 jurišnih dronova Šahed, a da su ukrajinske snage PVO uspele da obore sve projektile osim Iskandera, navodi Unian.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading