OVA DRŽAVA OKRENULA LEĐA ZELENSKOM! Ovakav udarac nije očekivao, OBUSTAVLJAJU SVE!

Autor:

Svet

19.02.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka spoljnih poslova nije navela dodatne detalje o odluci Ekvadora.

OVA DRŽAVA OKRENULA LEĐA ZELENSKOM! Ovakav udarac nije očekivao, OBUSTAVLJAJU SVE!

Foto: Tanjug/AP

Ekvador neće slati oružje Ukrajini jer je Kijev uključen u konflikt, izjavila je danas ekvadorska ministarka spoljnih poslova Gabrijela Somerfild.

Ona je na sastanku parlamentarne komisije istakla da je predsednik države Danijel Noboa izdao jasne instrukcije da se ne šalje vojna oprema nijednoj zemlji koja je umešana u međunarodni oružani konflikt. Somerfild je naglasila da Ekvador sledi "miroljubivo rešenje konflikta", prenosi Tanjug.


Ministarka spoljnih poslova nije navela dodatne detalje o odluci Ekvadora, ali je istakla da je odluka doneta u skladu sa principima mira i neutralnosti. Ova odluka Ekvadora predstavlja jasan stav o važnosti očuvanja mira i izbegavanju učešća u međunarodnim sukobima.

EKVADOR SE DRŽI MIROLJUBIVOG REŠENJA KONFLIKTA

Situacija u vezi sa odbijanjem slanja oružja Ukrajini od strane Ekvadora ističe angažovanje ove zemlje na promovisanju mira i mirnog rešavanja sukoba. Ova odluka, koja je doneta na najvišem nivou vlasti, jasno pokazuje opredeljenje Ekvadora za izbegavanje uključivanja u oružane konflikte.


U međuvremenu, ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu, izneo je podatke o kontraofanzivi u kojoj je Ukrajina navodno izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike. Ovi podaci dodatno ističu razmere sukoba u regionu i dramatične posledice koje on može imati po učesnike. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih indikatora intenziteta sukoba i njegovog uticaja na zemlje u regionu.

U zaključku, odluka Ekvadora da ne šalje oružje Ukrajini zbog uključenja u konflikt jasno pokazuje opredeljenje ove zemlje za mirno rešavanje sukoba i izbegavanje učešća u oružanim konfliktima. Ova odluka se uklapa u širu sliku međunarodnih napora za očuvanje mira i stabilnosti u svetu.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading