HAG GORI, RATNO STANJE NA ULICAMA! Jezive scene: Grupa krenula na policiju cigalama, od suzavca se ništa ne vidi - situacija VAN KONTROLE! (VIDEO)

Autor:

Svet

18.02.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratno stanje na holandskim ulicama.

HAG GORI, RATNO STANJE NA ULICAMA! Jezive scene: Grupa krenula na policiju cigalama, od suzavca se ništa ne vidi - situacija VAN KONTROLE! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/HeimatliebeDE

Nasilni neredi izbili su večeras na ulicama Haga, u Holandiji, nakon što su sukobile pristalica i protivnici eritrejskog režima, dok je situacija brzo eskalirala.

Desetine ljudi snimljeno je kako okružuju konferencijsku salu Opere duž Fruitvega u Holandiji, dok je više policijskih kombija dolazilo na lice mesta večeras. Na zgradi je bilo nekoliko razbijenih prozora, a gorela su parkirana vozila.

Izbila je tuča između dve grupe, dok tamošnji mediji prenose da je do sukoba došlo nakon što je provladina grupa imala sastanak u Opera Hall Centru, prilikom čega su se ispred zgrade okupili protivnici.

Tokom nereda gađana su i vatrogasna vozila. Portparol vatrogasne brigade rekao je da su oštećena ogledala i stakla na tri vozila.

Portparol je dodao da su zapaljena i dva policijska vozila i turistički autobus. Ti požari su pod kontrolom, kaže on. Prema njegovim rečima, požar u Opera Hall Centru ugašen je iznutra.

- Ozbiljno je izmaklo kontroli - rekao je portparol haške opštine Robin Midel.

Policajci obučeni u opremu za borbu protiv nereda zabarikadirali su ulaz u zgradu i izborili se sa požarom koji je izbio unutra. Uklonili su nešto što je izgledalo kao kanister goriva sa imanja. Mladi su bili obučeni u jakne sa kapuljačama, a neki su pokrivali lica šalovima i balaklavama.

Holandski novinar Oven O'Brajen podelio je snimak na svojoj X (Tviter) platformi.

- Izgrednici upadaju kroz ulaz u Operu. Prozori su polomljeni i pokušavaju se ući. Vatrogasna ekipa je takođe ponovo otišla i ne može da ugasi požar - napisao je.

Jan van Zanen, gradonačelnik Haga, ovlastio je policiju da koristi suzavac, saopštio je portparol . Gradonačelnik je takođe izdao hitnu naredbu za područje oko Fruitvega, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading