NESTALO TELO ALEKSEJA NAVALJNOG?

Autor:

Svet

17.02.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokatu i majci ruskog opozicionara rečeno da telo nije u mrtvačnici.

NESTALO TELO ALEKSEJA NAVALJNOG?

Foto: Tanjug/AP

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je juče u zatvoru ''Polarni vuk'' nakon jutarnje šetnje, a kako se navodi, njegovo telo je danas nestalo iz mrtvačnice u kojoj se držalo zvanično.

Tim Navaljnog je saopštio ovu informaciju, a njegova majka je jutros stigla u jednu od najstrožih kaznenih kolonija - IK-3 Polarni vuk, prenose strani mediji.

Advokat Navaljnog, koji je danas sa majkom ruskog opozicionara stigao u grad Salehard, pozvao je broj mrtvačnice i rečeno mu je da "Aleksejevo telo nije u mrtvačnici", prenosi Daily Mail.

Portparolka opozicionara, Kira Jarmiš, objavila je danas da je informacija o smrti Navaljnog tačna, potvrđena od strane Federalne kazneno-popravne službe za Jamalo-Nenecki autonomni okrug.

- Aleksej Navaljni je ubijen. Njegova smrt dogodila se 16. februara u 14.17 sati po lokalnom vremenu. Tako piše u zvaničnom obaveštenju upućenom Aleksejevoj majci - napisala je Jarmiš na svom profilu na društvenoj mreži X (Tviter).

Ona je takođe istakla da tim preminulog opozicionara zahteva hitno predavanje tela porodici.

Udovica Alekseja Navaljnog, Julija Navaljna, izjavila je da odbija da veruje medijskim izveštajima o smrti svog supruga dok ne dobije zvanična dokumenta.

Aleksej Navaljni preminuo je u zatvorskoj koloniji 16. februara, prema saopštenju Federalne kazneno-popravne službe za Jamalo-Nenecki autonomni okrug. Navodi se da se opozicionar nakon šetnje osećao loše, izgubio svest i da mere reanimacije nisu dale pozitivne rezultate.

Međutim, porodica i saradnici Navaljnog primetili su da se nekoliko dana pre njegove smrti osećao dobro.

- Ne želim da čujem saučešće. Videli smo sina u koloniji 12. februara i bili smo na sastanku. Bio je zdrav i veseo - napisala je njegova majka Ljudmila Navaljna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading