"OVAJ TIP, ŠU*PAK" Bajden ne može više da sakrije prezir prema Netanjahuu

Autor:

Svet

12.02.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je takođe opisao izraelsko bombardovanje Gaze kao "preterano" prošle nedelje.

"OVAJ TIP, ŠU*PAK" Bajden ne može više da sakrije prezir prema Netanjahuu

Foto: Shutterstock, Ap

Džo Bajden postao je frustriran Benjaminom Netanjahuom zbog njegove vojne kampanje u Gazi i pokazao je prezir prema izraelskom lideru iza zatvorenih vrata, rekli su izvori za NBC news.

Američki predsednik je pozivao Izrael da pristane na prekid vatre, ali oni koji su upoznati sa razgovorima kažu da mu je Netanjahu "pravio pakao" i da je teško nositi se sa njim.

- On jednostavno oseća da je ovo dovoljno. To mora da prestane - rekao je jedan od izvora o Bajdenovom viđenju kampanje u Gazi.

Bajden je u privatnim razgovorima o njegovom odnosu sa njim u pojedinim tačkama nazivao izraelskog premijera samo "ovaj tip" – i nazvao ga je "šu*kom" u najmanje tri navrata, prenosi NBC news.

 

 

Američki Savet za nacionalnu bezbednost, međutim, odbacio je izveštaje izvora, rekavši da uprkos neslaganjima o nekim pitanjima, oni imaju "decenijski odnos koji se zansiva na poštovanju, kako u javnosti, tako i privatno".

Predsednik je postao frustriran zbog Netanjahuovog neuspeha da promeni taktiku u Gazi, gde Ministarstvo zdravlja koje vodi Hamas kaže da je više od 28.000 ljudi ubijeno od strane izraelskih snaga i njegove nevoljnosti da nastavi sa dugoročnim mirovnim sporazumom.

Bajden je juče upozorio Netanjahua da ne šalje trupe u Rafu bez "kredibilnog plana" za zaštitu civila. Netanjahu je obećao da će nastaviti sa kopnenom ofanzivom.

Bajden je takođe opisao izraelsko bombardovanje Gaze kao "preterano" prošle nedelje.

Ali uprkos njegovom privatnom ispoljavanju prezira prema Netanjahuu, američki predsednik ne želi da se javno obruši na njega.

Njegove frustracije takođe nisu dovele do velike promene u politici, navodi NBC news i dodaje da je Bajdenova administracija "počela da razmatra takve opcije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading