IZRAEL OSLOBODIO DVA TAOCA: Hamas u šoku, otkriveno je i KO je bio jedan od talaca (FOTO)

Autor:

Svet

12.02.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelci sve bliže postizanju najvećeg cilja

IZRAEL OSLOBODIO DVA TAOCA: Hamas u šoku, otkriveno je i KO je bio jedan od talaca (FOTO)

Foto: tanjug

Izraelska vojska saopštila je da je u toku večeri na jugu Gaze uspela da oslobodi dva svoja taoca.

Ovo je prilično velika vest kada se radi o ratu u Gazi budući da su Izraelci do sada dolazi do svojih zarobljenih sunarodnika jedino putem oficijelne razmene sa Hamasom.

Zarobljenici su dobrog zdravstvenog stanja i prebačeni su u bolnicu na medicinske testove. Jedan od oslobođenih talaca je Luis Har, sedamdesetogodišnji Izraelac, otac dvoje dece.

Do oslobađanja zarobljenika je došlo prilikom izraelskog napada na Rafu gde se nalazi veliki broj palestinskih izbeglica.

Republika

Foto: x/idf

Luis Har (70), jedan od dvojice oslobođenih talaca

Predsednik Izraela Isak Hercog pozdravio je povratak dvojice zarobljenika oslobođenih u operaciji preko noći iz južnog dela Gaze.

Izraelska je vojska prilikom oslobađanja zarobljenika ubila više od 50 osoba.

On je napad na Rafu, u kojem se nalazi veliki broj palestinskih izbeglica, nazvao "operacijom spašavanja".

"Pozdravljam sve koji su doveli Fernanda i Luisa kući u odvažnoj operaciji spasavanja. Nastavićemo da delujemo na sve načine da sve taoce vratimo njihovim kućama", dodao je Hercog.

IDF je potvrdio smrt 29 zarobljenika koje drži Hamas, pozivajući se na nove obaveštajne podatke do kojih su došli njhovi vojnici, prenosi Klix.ba.

U nedelju je Hamasovo ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo da je izraelska vojska prethodnog dana ubila još 112 Palestinaca, čime je ukupan broj poginulih dostigao 28.100.

Međunarodna zajednica je upozorila Izrael da ne vodi planiranu ofanzivu na grad, u kojem se skriva 1,5 miliona ljudi. Većina njih je pobegla iz ostatka Gaze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading