KARSLON NIKAD ŽEŠĆE OPLEO PO ZAPADU, PA OTKRIO: ''Vlada SAD ne voli Rusiju, Amerikom upravljaju ludaci!''

Autor:

Svet

09.02.2024

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki novinar Taker Karlson koji je sinoć održao upečatljiv intervju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je da "ludaci" upravljaju Sjedinjenim Američkim Državama. Karlson je dodao da su zvaničnici Stejt departmenta obmanjivali javnost tvrdnjama o ruskoj ekspanzionističkoj opasnosti, te da Amerika i ruski lider stoje na suprotnim stranama u međunarodnim odnosima.

KARSLON NIKAD ŽEŠĆE OPLEO PO ZAPADU, PA OTKRIO: ''Vlada SAD ne voli Rusiju, Amerikom upravljaju ludaci!''

Foto: Credit: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

 

U razgovoru s Putinom, Karlson je istakao da Sjedinjene Države nisu naklonjene Rusiji, a da je i američka vlada usmerena protiv nje. Putin, kao i mnogi Rusi, nadao se da će završetak Hladnog rata značiti poziv Rusiji da postane deo Evrope. 

- Sjedinjene Države ne vole Rusiju, američka vlada ne voli Rusiju. Kao i mnogi Rusi, Putin je očekivao da će kraj Hladnog rata biti neka vrsta poziva Rusiji da postane deo Evrope jer je to evropska zemlja čija je polovina u Aziji. Međutim, ima mnogo toga evropskog u vezi sa njom. Ako dođete u Moskvu, to je veoma evropski grad. A Zapad je odbacio Rusiju - rekao je Karlson na video-snimku objavljenom nakon intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Prema njegovim rečima Zapad je bio odlučan u nameri da ne ulazi u savet sa Rusijom.

- Očigledno je da je to cela poenta NATO - obuzdavanje Rusije - istakao je Karlson, dodajući da je Putin duboko povređen i uznemiren zbog takvog stava Zapada. Tokom razgovora, Karlson je primetio sjaj u Putinovim očima dok su diskutovali o toj temi.

Novinar je ocenio da je Putin "pametan", ali je naglasio da mu nedostaje veština objašnjavanja sebe jer, kako kaže, "provodi mnogo vremena u svetu gde ne mora da se objašnjava".

Karlson se takođe osvrnuo na tvrdnje o ruskoj ekspanziji, izjavljujući da je Rusija suviše velika da bi bila ekspanzionistička sila te da su tvrdnje o njenim namerama neosnovane.

- Morate biti idiot da biste to mislili, Rusija je prevelika zemlja, najveća kopnena masa na svetu - rekao je Karlson, postavljajući pitanje zašto bi Moskva želela da napadne Poljsku. 

Rusija nije ekspanzionistička sila, bez obzira na priče lažova i ideologa u Stejt departmentu, dodao je američki novinar i naglasio da nema dokaza koji potkrepljuju takve tvrdnje, insistirajući da, bez obzira na Putinove greške, Rusija nije zainteresovana za širenje.

Karlson je izrazio iznenađenje što je Putin tokom intervjua priznao želju za mirovnim sporazumom u Ukrajini. Ipak, naglasio je da bi Putin, radije nego da odustane od Krima, krenuo u nuklearni rat.

- Krim je dom ruske vojne mornarice, tamo živi ruski narod, imali su referendum i izabrali su Rusiju. Ako mislite da je uslov za mir da Putin odustane od Krima, onda ste poludeli - zaključio je Karlson.

Karlsonov intervju s Putinom otkriva duboke razlike u stavovima između Sjedinjenih Država i Rusije, dok Karlson ističe svoje uverenje da je ruski lider spreman na mirovni sporazum, ali čvrsto stoji po pitanju Krima.

Novinar je takođe izneo svoje mišljenje da Vašington želi slabu vladu u Rusiji, upitavši kako je to u interesu Sjedinjenih Država s obzirom na ruski nuklearni arsenal.

- Kako je to dobro za Sjedinjene Države, da zemlja sa najvećim nuklearnim arsenalom na svetu ima slabu vladu? Samo ćete pustiti nuklearne zalihe da slobodno plutaju i nadati se da će se najbolja stvar desiti? Vi ste ludak ako to želite. A nama upravljaju ludaci - predsednik Bajden i otrovni moron Viktorija Nuland - istakao je Taker Karlson, prenosi Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading