SKANDAL U RIMU! : Bivši oficir osuđen za špijunažu, predavao tajne dokumente zvaničnicima Rusije u tržnom centru

Autor:

Svet

19.01.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši oficir osuđen na 20 godina zatvora zbog špijunaže u korist Rusije

SKANDAL U RIMU! : Bivši oficir osuđen za špijunažu, predavao tajne dokumente zvaničnicima Rusije u tržnom centru

Foto: Shutterstock


Bivši oficir italijanske mornarice, Volter Biot, osuđen je danas u Rimu na 20 godina zatvorske kazne zbog navodnog špijuniranja u korist Rusije. Ovo nije prvi put da je Biot u centru pažnje, pošto je već bio osuđen na 30 godina zatvora od strane vojnog suda prošle godine.

Prema optužnici, Biot je uhvaćen kako predaje tajne dokumente zvaničnicima ruske ambasade u jednom tržnom centru u Rimu u martu 2021. Ova situacija izazvala je diplomatski incident između Italije i Rusije, što je rezultiralo proterivanjem dvojice zvaničnika ruske ambasade iz Italije.

Druga osuđujuća presuda za Biota

Ova presuda predstavlja drugu kaznu koju je dobio od strane italijanskog suda, što ukazuje na ozbiljnost optužbi protiv njega. Prethodna osuda od 30 godina koju je dobio od vojnog suda ukazuje na to da je Biot već bio poznat vlastima po svojim nezakonitim aktivnostima.

Posledice diplomatskog incidenta

Proterivanje dvojice zvaničnika ruske ambasade kao odgovor na Biotovu špijunažu jasno ukazuje na ozbiljnost situacije i odlučnost Italije da odbrani svoje interese. Ovaj potez dodatno pogoršava odnose između Italije i Rusije i može imati dugoročne posledice na diplomatske odnose između ove dve zemlje.

U zaključku, osuda Voltera Biota na 20 godina zatvora zbog špijunaže u korist Rusije predstavlja jasan signal italijanskih vlasti da ozbiljno shvataju nacionalnu bezbednost i spremne su da adekvatno kazne one koji ugrožavaju njen integritet.

(TANJUG)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading