SNIMAK RAKETE KOJA ISPALJUJE MAMCE! Kamere sve snimile: Prelet ruskog superiornog oružja, Kh-101 neuhvatljiv za radare!

Autor:

Svet

30.12.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja taktika tokom vazdušnog napada na Ukrajinu izazvala je pažnju vojnih stručnjaka, a pojedini ruski vojni blogeri podelili su zapanjujući snimak modifikovane krstareće rakete Kh-101 u akciji.

SNIMAK RAKETE KOJA ISPALJUJE MAMCE! Kamere sve snimile: Prelet ruskog superiornog oružja, Kh-101 neuhvatljiv za radare!

Foto: Twitter, Tanjug/AP

Ova raketa, lansirana tokom najnovijeg vazdušnog napada Rusije na Ukrajinu, iznenadila je svojim nekonvencionalnim pristupom.

Na snimku se jasno vidi kako raketa iz trupa ispucava mamce dok se približava cilju. Stručnjak za naoružanje, Sergej Beskrestnov, komentarisao je ovu neobičnu pojavu, ističući da se ne radi o uobičajenoj toplotnoj zamci, već o oblaku malih igala različite dužine. Ova taktika ima za cilj da obmane radare protivvazdušne odbrane.

U noći između četvrtka i petka, Rusija je izvela najmasovniji vazdušni napad na Ukrajinu od početka rata, bombardujući gradove poput Kijeva, Harkova, Nikolajeva, Odesa, Dnjepropetrovska i Lavova. Strateški bombarderi, uključujući i model TU-95MS, koristili su rakete Кh-101 u ovim napadima.

 

 

Portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, Jurij Ignat, priznao je da Ukrajina ima ozbiljne izazove u suočavanju sa ruskim raketama dugog dometa, posebno Kh-22.

Ignat je istakao da protivvazdušna odbrana nije uspela da obori nijedan takav projektil od početka rata. Raketa Kh-22 putuje brzinom od 4.000 kilometara na sat i koristi balističku putanju, zahtevajući specijalna sredstva za presretanje poput sistema protivvazdušne odbrane tipa Patriot.

Ignat je dodao da su ruske snage koristile preko 300 ovakvih projektila od početka invazije, ističući i postojanje modernizovane verzije rakete Kh-32. Ukratko, vojni stručnjaci istražuju nove taktike i tehnologije koje Rusija primenjuje u sukobu s Ukrajinom, dok Ukrajina traži efikasna sredstva protiv ovih sofisticiranih raketa dugog dometa, piše Strana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading