"OSVETA"! Donald Tramp digao buru na svojoj društvenoj mreži, protivnicima poručio samo jedno!

Autor:

Svet

27.12.2023

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliže se predsednički izbori u SAD.

"OSVETA"! Donald Tramp digao buru na svojoj društvenoj mreži, protivnicima poručio samo jedno!

Foto: Tanjug/AP

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp objavio je anketu na Truth Social-u, napominjući da je reč koju birači najviše povezuju sa potencijalnim drugim mandatom pod njegovim vođstvom „osveta”.

Suočen sa desetinama federalnih optužbi, od kojih su mnoge vezane za njegove pokušaje da poništi svoj izborni poraz 2020., Tramp tvrdi da je žrtva osvetničke kampanje koju su organizovali Bajden i njegovo Ministarstvo pravde.

Ranije u decembru, bivši Trampovi savetnici Stiv Benon i Keš Patel, koji su još uvek bliski sa bivšim predsednikom, rekli su u podkastu da je Tramp "mrtvo ozbiljan" u pogledu osvete navodnim neprijateljima.

Obećao odmazdu

Sam Tramp je više puta obećao da će uzvratiti svojim političkim protivnicima tokom potencijalnog drugog mandata, sugerišući da će uputiti savezne agencije za sprovođenje zakona da istraže neprijatelje.

U postu na društvenim mrežama u utorak, Tramp je podelio rezultate ankete koju je naručio DailiMail.com, a koja je od birača tražila da navedu reč koju najviše povezuju sa Trampovim planovima za drugi mandat.

Rezultati, predstavljeni u oblacima reči, pokazali su da je "osveta" bila najpopularniji izbor. „Moć“, „diktatura“, „ekonomija“ i „Amerika“ čine prvih pet.

Predstavnik Bajdenove kampanje nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Menadžer Bajdenove kampanje Džuli Čavez Rodrigez opisala je Trampovu kandidaturu kao pretnju demokratiji u memorandumu od 21. decembra.

„On vodi kampanju osvete i odmazde — i to na račun američkih sloboda“, napisala je ona.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading