KENEDIJEVI UZ BAJDENA: Predsednik SAD dobio važnu podršku, a jedna članica familije ODAPELA JE I STRELU U PRAVCU TRAMPA

Autor:

Svet

18.04.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kerolajn Kenedi, ćerka ubijenog predsednika Džona, je američka ambasadorka u Australiji, a za vreme mandata Baraka Obame je bila ambasadorka u Japanu

KENEDIJEVI UZ BAJDENA: Predsednik SAD dobio važnu podršku, a jedna članica familije ODAPELA JE I STRELU U PRAVCU TRAMPA

Foto: Tanjug/AP. Profimedia, Wikipedia

Više od 15 članova poznate porodice bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija podržaće kandidaturu za reizbor predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Ovim potezom će pokušati da umanje legitimitet kandidature Roberta Kenedija Mlađeg, sina rođenog brata bivšeg predsednika Džona Kenedija, prenosi Rojters.

"Mogu samo da zamislim koliko bi neverovatne laži i ponašanje Donalda Trampa užasnule mog oca Roberta Kenedija", rekla je Keri, sestra Kenedija Mlađeg, i dodala da se njen otac zalagao za "jednakost, ljudska prava i slobodu od straha, baš kao što danas radi predsednik Bajden".

Bajdenu je, kako piše Rojters, potrebna podrška zajednice crnaca u Filadelfiji, u čemu mu može pomoći podrška porodice Kenedi koja je postala prepoznatljiva zbog njihovog zalaganja za građanska prava. Posle Džona Kenedija, Bajden je tek drugi katolički predsednik SAD i, prema njegovim rečima, on je "inspirisan političkim nasleđem porodice Kenedi".

Kerolajn Kenedi, ćerka ubijenog predsednika Džona, je američka ambasadorka u Australiji, a za vreme mandata Baraka Obame je bila ambasadorka u Japanu.

Robert Kenedi Mlađi ima podršku 15 odsto registrovanih glasača u SAD, prema anketi Rojtersa i Ipsosa, a Bajden 39 odsto i Tramp 38 odsto.

Ove brojke menjaju se očito iz nedelje u nedelju pošto je recimo, pre mesec dana Tramp imao čak 5 odsto veću podršku u narodu. S tim u vezi, sve do novembra niko neće imati jasnu sliku o tome ko bi od njih dvojice mogao da pobedi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

18.04.2024 15:11

Puna si mržnje, gospođo ! Nemaš pojma KAKAV STAV bi tvoj TVOJ (mlađani) OTAC zauzeo ! Mislila sam da si "malo mudrija". Neke interese imaš, a ne ČIJE MIŠLJENJE JE ISPRAVNO !!! Ne možeš da znaš da li bi tvoj mladi otac podržao dedu od 80 godina koji "da'l je doš'o ili poš'o"... Doduše, možda i ti, gospođo, imaš "godinice Bajdena" - pa isto mislite !