ČUDO U ITALIJI: Doktori obavili transplataciju NERAVA IZ STOPALA i OŽIVELI ovaj deo tela!

Autor:

Svet

26.12.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijent je 55-godišnji socijalni radnik koji je posle automobilske nesreće pretrpeo povredu brahijalnog pleksusa leve ruke, a podvrgnut je i amputaciji polovine leve noge

ČUDO U ITALIJI: Doktori obavili transplataciju NERAVA IZ STOPALA i OŽIVELI ovaj deo tela!

Foto: pixabay.com

Transpantacija nerava iz stopala vratila je funkciju paralizovanoj ruci jednog pacijenta u Italiji, preneli su danas italijanski mediji.

Ova operacija trasplantacije nerava u paralizovani gornji ekstremitet obavljena u bolnici CTO u Torinu prva je takva intervencija ikada obavljena u svetu, navodi se u saopštenju lokalne zdravstvene službe, prenosi ANSA.

Pacijent je 55-godišnji socijalni radnik koji je posle automobilske nesreće pretrpeo povredu brahijalnog pleksusa leve ruke, a podvrgnut je i amputaciji polovine leve noge.

Hirurški zavat koji su sproveli lekari bolnice CTO ocenjen je kao "pionirski poduhvat", a uključivao je i transpantaciju dela išijadikusa, najdužeg nerva u ljudskom telu u paralizovani gornji ekstremitet pacijenta.

Doktori bolnice nisu se oglašavali ovim povodom, baš kao ni porodica pacijenta koji je na ovaj herojski način uspeo da vrati ruku u život.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading