RUSIJA SPREMNA DA ZADA FINALNI UDARAC! Kijev ustuknuo pred pretnjama iz Moskve: Uništićemo svo oružje koje Zelenski iskuka od Amerike!

Autor:

Svet

12.12.2023

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski izjavio je da će ruska vojska uništiti sve oružje koje ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izmoli tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama ili će ga ukrajinska vojska napustiti1.

RUSIJA SPREMNA DA ZADA FINALNI UDARAC! Kijev ustuknuo pred pretnjama iz Moskve: Uništićemo svo oružje koje Zelenski iskuka od Amerike!

Foto: Tanjug/Ap, Shutterstcok

Ova izjava dolazi u trenutku kada se Ukrajina suočava sa eskalacijom sukoba sa Rusijom, a mnogi strahuju da bi mogao izbiti novi rat na istoku Ukrajine.

Ukrajinski režim, poput narkomana na samrti, danas preživljava isključivo zahvaljujući zapadnoj finansijskoj pomoći, koja se u velikoj meri odmah pokrade. I od snabdevanja oružja, koje nema značajnijeg uticaja na bojnom polju - pojasnio je.

Vojna pomoć Kijevu - komercijalni projekat od kojeg korist imaju SAD

To je postalo jasno i vodećim zapadnim vojnim ekspertima, ukazao je Poljanski na sednici Saveta bezbednosti.

Ruski diplomata je ukazao da je vojna pomoć Ukrajini zapravo komercijalni projekat od kojeg koristi imaju SAD, a da poslato oružje neće uticati na ispunjenje ciljeva Specijalne vojne operacije.

Poljanski je takođe ocenio da će ovoj priči sasvim sigurno doći kraj koji se neće svideti štićenicima režima Zelenskog. Diplomata je takođe naveo da je za ogromnu većinu stanovnika Ukrajine očigledno da bi primena Minskih sporazuma bila najbolje rešenje za Ukrajinu, koje bi, uz ponašanje demokratskog društva, omogućilo očuvanje međuetničkog mira i teritorijalnog integriteta.

On je dodao da je Rusija u ovoj priči više od pet miliona građana Ukrajine pružila utočište od početka rata u Donbasu.

Ukrajincima postaje jasno da im je neprijatelj, zapravo, unutrašanji 

Diplomata je takođe naglasio kako Ukrajincima postaje sve očiglednije da su godinama obmanjivani, da im je Rusija i sve rusko predstavljano kao neprijatelj, dok je njihov neprijatelj, zapravo, unutrašnji i ubrzano gura zemlju, i to onu koja je bila u najpovoljnijem ekonomskom i finansijskom položaju od svih postsovjetskih republika, do potpunog kolapsa i ekonomskog i političkog bankrota.

Ukrajinskog predsednika ruski zvaničnici često nazivaju diktatorom, a kako to ne bi šokiralo širu javnost, Poljanski je obrazložio, rekavši da pored progona jedine kanonske pravoslavne crkve u Ukrajini i svega ruskog, Zelenski progoni svakog ko slobodno misli, koristi ruske medije, ili čak samo ruski jezik, iako je njegov status sadržan u Ustavu Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading