ŠTA SE DEŠAVA? Izraelska vojska uputila urgentni apel palestinskim civilima

Autor:

Svet

09.12.2023

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje IDF-a palestinskim civilima u Kan Junisu

ŠTA SE DEŠAVA? Izraelska vojska uputila urgentni apel palestinskim civilima

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska (IDF) danas je uputila hitan apel palestinskim civilima u gradu Kan Junisu da napuste veći deo tog područja zbog žestokih borbi koje se vode.

Portparol IDF za arapske medije, Avihaj Adrai, putem društvene platforme Iks uputio je ovaj apel, pozivajući stanovnike četvrti Al-Katiba, Al Mahata i centra grada da se evakuišu i krenu prema poznatim skloništima zapadno od Kan Junisa.


Nedostatak komunikacionih mreža i internet dometa



CNN ističe da nije jasno koliko će ljudi moći da vidi ovaj apel, s obzirom na nedostatak komunikacionih mreža i internet dometa u većem delu Pojasa Gaze.

Takođe, nije poznato na koja tačno skloništa Adrai misli, što dodatno komplikuje situaciju za civile koji žele da se sklone sa područja sukoba.


Ponovno pokretanje vojne kampanje u Gazi



Nakon prekida primirja između Izraela i Hamasa prošle nedelje, Izrael je ponovo pokrenuo vojnu kampanju u Gazi.

Borbe se sada vode u Kan Junisu, a IDF tvrdi da je taj grad "glavno uporište" Hamasa. Izraelska vojska je saopštila da se u ovom gradu vode borbe "od kuće do kuće", što dodatno pokazuje intenzitet sukoba u tom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading