IZBIO POŽAR U BOLNICI, TRI OSOBE POGINULE! Evakuisano 200 ljudi, užas u Rimu! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.12.2023

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje tri osobe su stradale u požaru u bolnici San Đovani Evanđelista, u gradu Tivoli u okolini Rima.

IZBIO POŽAR U BOLNICI, TRI OSOBE POGINULE! Evakuisano 200 ljudi, užas u Rimu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/X/vigilidelfuoco

Pretpostavlja se da su dve osobe preminule zbog manjka kiseonika, a treća od posledica srčanog udara, prenosi Ansa.

Četvrta osoba, za koju je prvobitno saopšteno da je preminula od posledica požara, navodno je preminula neposredno pre nego što je izbio požar.

Oko 200 pacijenata je evakuisano u druge bolnice u Rimu.

Tužilaštvo u Tivoliju je saopštilo da pokreće istragu i naredilo obdukciju, a uzrok požara biće poznat nakon okončanja istrage. 

Prema prvim informacijama, vatra je izbila u podrumu, a potom je zahvatila mrtvačnicu i odatle se proširila na prvi sprat bolnice.

Pacijenti na intenzivnoj nezi u bolnici Svetog Jovana Jevanđelista u Tivoliju odmah su prebačeni u druge bolnice putem hitne pomoći, saopštila je kancelarija gradonačelnika Tivolija. Manje kritični pacijenti premešteni su u obližnju opštinsku fiskulturnu salu do prelaska u druge ustanove.

Požar je izbio kasno u petak i do kraja dana je stavljen pod kontrolu, a potvrđeno je da su tri osobe poginule, navodi se u saopštenju vatrogasne službe.

Na snimku, koji je objavilo odeljenje, vide se vatrogasne ekipe na merdevinama koje pokušavaju da stignu do gornjih spratova bolnice dok je dim izbijao.

 

 

Tivoli, koji se nalazi oko 35 kilometara (20 milja) severoistočno od centra Rima, popularna je turistička destinacija. Najpoznatiji je po arheološkim nalazištima Vila d’Este i Vila Adrijana, koji su oba UNESCO-va svetska baština.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading