POJAVILE SE ŠOKANTNE VESTI! ZELENSKI ŠALJE ORUŽJE HAMASU?Ukrajinici tvrde da im to Rusi podmeću, ali, gde ima dima, ima i vatre....MEĐUNARODNI SKANDAL!

Autor:

Svet

06.12.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje tvrdnje da je Ukrajina navodno isporučila oružje Hamasu. Međutim, ove tvrdnje su osporene od strane više izvora.

POJAVILE SE ŠOKANTNE VESTI! ZELENSKI ŠALJE ORUŽJE HAMASU?Ukrajinici tvrde da im to Rusi podmeću, ali, gde ima dima, ima i vatre....MEĐUNARODNI SKANDAL!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je izjavio da vidi paralele između napada Hamasa na Izraelce i ruskih napada na Ukrajince, nazivajući ih "podjednako zlim". Glavna obaveštajna uprava Ukrajine optužila je rusku obaveštajnu službu da provodi kampanju kako bi diskreditovala Kijev. Tvrdi se da je Rusija prenela zaplenjeno oružje proizvedeno u SAD i zemljama EU teroristima Hamasa koje su zarobili tokom borbi u Ukrajini.

Međutim, AP News je izvestio da je video koji pokazuje da BBC News potvrđuje da je Ukrajina pružila oružje Hamasu lažan. Takođe, Euronews je izvestio da danas ne postoji apsolutno nikakav konkretni dokaz koji bi uspostavio vezu između vojnog arsenala Hamasa i Ukrajine.

Ukrinform je izvestio da ruska propaganda širi lažnu priču o tome da je Ukrajina navodno prenela oružje koje je primila od zapadnih partnera terorističkoj grupi Hamas.

Oleg Soskin, bivši savetnik bivšeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučme, izjavio je da veruje da Izrael već ima tačne informacije o ovom pitanju koje su prenete CIA-i, FBI-ju i rukovodstvu drugih američkih obaveštajnih agencija. Međutim, ove tvrdnje nisu potvrđene od strane drugih izvora.

U svakom slučaju, važno je biti oprezan pri tumačenju ovakvih tvrdnji i uvek proveriti izvore informacija.

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, trenutno je aktivan na mnogim frontovima. Evo nekoliko nedavnih vesti o njemu:

Zelenski je odbacio mogućnost da se odrekne bilo koje teritorije svoje zemlje u potencijalnom mirovnom sporazumu sa Rusijom. On je potvrdio da su počele dugo očekivane kontraofanzive Ukrajine protiv Rusije. Zelenski je prisustvovao sastancima sa liderima NATO-a, uključujući jedan-na-jedan razgovor sa Bajdenom. Takođe, bio je u centru pažnje kada je govorio na Lukiskes trgu u Viljnusu, gde ga je predstavio litvanski predsednik Gitanas Nauseda3.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading