ISLAMSKA DRŽAVA NAPRAVILA MASAKR U IRAKU: Bacili dve bombe, snajperom pucali na civile, na meti bila porodica lokalnog poslanika UBILI NAJMANJE 10 OSOBA

Autor:

Svet

01.12.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 10 ljudi je poginulo, a 14 je ranjeno u bombaškom napadu pored puta i pucnjavi na vozilo i spasioce u iračkoj istočnoj provinciji Dijala, prema izveštajima dva bezbednosna izvora. Napad, koji se dogodio u blizini grada Amranije u četvrtak uveče, bio je usmeren na rođake lokalnog poslanika.

ISLAMSKA DRŽAVA NAPRAVILA MASAKR U IRAKU: Bacili dve bombe, snajperom pucali na civile, na meti bila porodica lokalnog poslanika UBILI NAJMANJE 10 OSOBA

Foto: Tanjug/AP

Dve bombe su bačene pored puta, a nepoznati napadači su otvorili snajpersku vatru na meštane koji su stigli na lice mesta da pomognu. Snage bezbednosti su najavile uvođenje policijskog časa u područje, a pretres je u toku radi privođenja odgovornih. Detalji o mogućim motivima napada nisu izneti.

Prema dostupnim informacijama, Islamska država je preuzela odgovornost za napad. Ova teroristička organizacija je poznata po izvođenju napada u provinciji Dijala. Međutim, treba napomenuti da su ove informacije zasnovane na prethodnim incidentima, a za najnoviji napad još uvek nema zvanične potvrde o odgovornosti.

Da, iračke bezbednosne snage su uhapsile nekoliko boraca Islamske države1. Šest navodnih članova IS-a su privedeni u Ramadiju i Faludži u iračkoj zapadnoj provinciji Anbar. Takođe, u provinciji Dijala, policija je uhapsila 7 osumnjičenih povezanih sa napadima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading