"MOJA ĆERKA SE U GAZI OSEĆALA KAO PRINCEZA, BILI STE JOJ KAO RODITELJI" Pojavilo se pismo zahvalnosti Hamasovcima koje je napisala zarobljena Izraelka; DRUŠTVENE MREŽE GORE: "To je laž!"

Autor:

Svet

29.11.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna Izraelka napisala je pismo zahvalnosti Hamasovoj vojnoj komandi, Brigadama Al Kasam, za izvanrednu brigu koju je primila kao talac grupe.

"MOJA ĆERKA SE U GAZI OSEĆALA KAO PRINCEZA, BILI STE JOJ KAO RODITELJI" Pojavilo se pismo zahvalnosti Hamasovcima koje je napisala zarobljena Izraelka; DRUŠTVENE MREŽE GORE: "To je laž!"

Foto: Twitter, Profimedia

Pismo, koje su ranije danas na društvene mreže postavili borci Hamasa,navodno izražava iskreno priznanje Danejele Alonji, koja je puštena u okviru humanitarnog sporazuma o prekidu vatre koji je počeo prošlog petka.

Danijela i Emilija držane su kao taoci u Pojasu Gaze 49 dana. Njih dvoje su bili u poseti Danijelinoj sestri i njenoj porodici u kibucu Nir Oz 7. oktobr kada su kidnapovani tokom napada terorističke grupe Hamas. Sestra Šeron Alonji Kunio (33) i njen suprug Dejvid Kunio (34) i njihove trogodišnje ćerke bliznakinje Juli i Ema i dalje su taoci u Gazi.

Autentičnost ovog pisma ne može biti proverena, a na društvenim mrežama se povodom toga povela široka polemika, u kojoj mnogi tvrde da je ovo pismo čista laž i Hamasova propaganda.

Danjal je u svom pismu Hamasovcima izrazila duboku zahvalnost na pažnji i ispunjavanju svih njihovih zahteva dok je bila u zatvoru, posebno na brizi za svoju ćerku Emiliju, koju su navodno pazili, kao da je njihova krv i meso.

 

„Generalu koji me je pratio poslednjih nedelja, čini se da ćemo se sutra rastati, ali želim da izrazim svoju srdačnu zahvalnost za izuzetnu humanost koju ste pokazali prema mojoj ćerki Emiliji. Bili ste joj kao roditelji, pozivali ste je u svoje sobe kad god poželi. Ona vas sve priznaje ne samo kao prijatelje, već i kao izuzetne i voljene osobe“, napisala je navodno Danjal u svom pismu, koje je navodno napisano 23. novembra.

 

Danjal je napisala da su borci Hamasa strpljivo ispunjavali ćerkine hirove, ugađali joj slatkišima, voćem i ispunjavali sve njene zahteve.

„Hvala vam na usluzi i vremenu koje ste proveli kao čuvari moje ćerke. Deca ne bi trebalo da budu u pritvoru, ali zahvaljujući vama i ljubaznim ljudima koje smo sreli tokom ovog perioda, moja ćerka se osećala kao princeza u Gazi jer ste se prema njoj, svi od nižih rangova do rukovodstva ophodili dobro, nežno i s ljubavlju“, dodala je ona.

Završavajući svoje pismo, Danjal je izrazila ogromnu zahvalnost na iskazanoj ljubaznosti, što je obezbedilo da njena ćerka napusti Gazu u dobrom stanju bez psihičke traume.

„Pamtiću dobrotu koja je ovde ukazana, uprkos teškoj situaciji sa kojom se suočavate i teškim gubicima u Gazi. Nadam se da možemo da budemo dobri prijatelji na ovom svetu. Molim se za sve vas da ostanete zdravi, i šaljem svoju ljubav vama i članovima vaše porodice. Hvala vam puno", napisala je ona.

Tokom četiri dana privremenog prekida vatre, Ministarstvo spoljnih poslova Katara saopštilo je da je Hamas oslobodio 69 pritvorenika, dok je Izrael pustio 150 pritvorenika.

Zvanično, privremeni prekid vatre u svojoj početnoj fazi okončan je danas u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu (13 sati po malezijskom vremenu). Međutim, izveštaji pokazuju da su se obe strane složile da produže prekid vatre za dodatna dva dana do 7 ujutro po lokalnom vremenu u četvrtak.

BONUS  VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading