JOŠ 30 PALESTINACA NA SLOBODI, HAMAS OSLOBODIO 12 CIVILA! Nastavlja se primirje - stigao NOVI SPISAK!

Autor:

Svet

29.11.2023

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je 30 Palestinaca pušteno iz zatvora nakon što je palestinska militantna grupa Hamas oslobodila 12 civila, među kojima je 10 izraelskih državljana i dva državljanina Tajlanda.

JOŠ 30 PALESTINACA NA SLOBODI, HAMAS OSLOBODIO 12 CIVILA! Nastavlja se primirje - stigao NOVI SPISAK!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, www.profimedia.rs

Oni su juče pušteni iz zatvora Ofer na Zapadnoj obali i pritvorskog centra u Jerusalimu, a među njima su i muškarci i žene, prenosi Rojters.

Izraelske vlasti su dosad oslobodile 150 Palestinaca koji su pušteni iz zatvora u sklopu dogovora o primirju.

Novi spisak

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštila je da je dobila spisak sa imenima otetih Izraelaca koje Hamas treba da oslobodi danas tokom dana, što je šesta grupu talaca koja će biti oslobođena u okviru privremenog primirja u Gazi između Izraela i palestinskih militanata.

U saopštenju iz kabineta izraelskog premijera navodi se da su porodice onih koji se nalaze na  spisku obaveštene, bez davanja dodatnih detalja, prenosi Tajms of Izrael.

Danas je drugi dan dvodnevnog produženja primirja u Gazi. U okviru dogovorenog privremenog prekida vatre, Hamas je oslobodio deo taoca koje su palestinski militanti zarobili tokom razornog napada na jug Izraela 7. oktobra, u zamenu za oslobađanje palestinskih zatvorenika i ulazak veće količine humanitarne pomoći u Gazu.

Prema uslovima sporazuma, prekid vatre bi mogao da se produži za više dana, do ukupno 10 dana, ako Hamas svakog dana oslobodi najmanje 10 dodatnih talaca, pri čemu bi Izrael oslobodio više zatvorenika, prema dogovoru tri za svakog taoca.

Šef Mosada Dajvid Barnea posetio je juče Katar gde se razgovaralo o potencijalnom daljem produženju primirja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading