STIGAO NOVI SPISAK TALACA KOJE ĆE OSLOBODITI HAMAS! Prekid vatre produžen za još dva dana!

Autor:

Svet

28.11.2023

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vlada je dobila popis talaca koje drži Hamas u Gazi, a prema informacijama iz Izraelskog vojnog radija, očekuje se da će oni biti pušteni danas u skladu sa sporazumom o primirju.

STIGAO NOVI SPISAK TALACA KOJE ĆE OSLOBODITI HAMAS! Prekid vatre produžen za još dva dana!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, www.profimedia.rs

Popis navodno sadrži 10 talaca, a prethodno je iz ureda izraelskog premijera saopšteno da je Izrael odobrio oslobađanje 50 palestinskih zatvorenika kao deo dogovora.

Četverodnevni prekid vatre između Izraela i Hamasa, koji je stupio na snagu prošlog petka, biće produžen za dva dana, kako su objavili Katar i Hamas juče.

Ovo će omogućiti oslobađanje novih talaca iz Gaze kao i palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.

Još 50 Palestinki na slobodi

Izraelska vlada odobrila je oslobađanje 50 palestinskih ženskih talaca u okviru sporazuma o produženju privremenog primirja sa palestinskom militantnom grupom Hamas u Gazi i obezbeđivanju oslobađanja još skoro 20 Izraelaca koje Hamas drži kao taoce od 7. oktobra, javio je  Tajms of Izrael.

Na osnovu sporazuma o primirju, koje je trebalo da istekne jutros, ali je juče produženo za još dva dana, od petka je oslobođeno 39 Izraelaca i 117 Palestinaca.

Kao rezultat paralelnih pregovora koje vodi Katar, Hamas je oslobodio i 17 Tajlanđana, jednog Filipinaca i jednog rusko-izraelskog državljanina.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading