JEZIVE ISPOVESTI OSLOBOĐENIH TALACA! Ovo su uslovi u kojima su preživljavali: Gušili smo se i gladovali, bili smo u POTPUNOM MRAKU

Autor:

Svet

28.11.2023

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oslobađanje više od 50 talaca koji su bili zatočeni u Gazi donelo je sa sobom detalje o teškim uslovima života tokom njihovog zatočeništva.

JEZIVE ISPOVESTI OSLOBOĐENIH TALACA! Ovo su uslovi u kojima su preživljavali: Gušili smo se i gladovali, bili smo u POTPUNOM MRAKU

Foto: AP Photo/Mahmoud Illean

Ruti Mander (78) je sa svojom ćerkom Keren i unukom Ohadom Mander-Zihrijem provela vreme u zatočeništvu, gde su bili suočeni sa izazovima kao što su nedostatak hrane i nehumani uslovi spavanja.

U početku su bili hranjeni raznovrsnom konzerviranom hranom, ali se situacija promenila kada je "ekonomska situacija bila loša, a ljudi su bili gladni". Deca su dobijala slatkiše, ali su se uslovi spavanja pogoršali, pri čemu su neki od njih spavali na podu.

Porodična tragedija i borba za preživljavanje



Ruti Mander je izgubila sina u napadu Hamasa, dok je njen muž ostao u Gazi. Tokom zatočeništva, trudila se da spava što duže kako bi brže prošlo vreme. Opisala je prostoriju kao "zagušujuću", a zatvorenici su bili sprečeni da otvore roletne.

Ona je takođe iznela svoje osećaje optimizma i vere u oslobođenje, iako je saznala za smrt svog sina od samog borca Hamasa.

Foto: Mohammed ABED / AFP / Profimedia

 

 

Povratak u svetlost



Članovi porodica oslobođenih talaca su opisali kako su njihovi najmiliji morali da se prilagode životu van zatočeništva, nakon što su dugo vremena proveli u mraku i izolaciji. Ejal Nuri je opisao kako je njegova tetka morala da se navikne na sunčevu svetlost nakon što je bila u potpunom mraku u tunelima Hamasa.

Njena prilagođavanja na spoljni svet su bila izazovna, a čitava situacija pokazuje koliko je zatočeništvo uticalo na talce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading