MISLILO SE DA JE OTETA, SADA POTVRĐENO DA JE NASTRADALA JOŠ U KIBUCU! Ubijena čuvena aktivistkinja koja se zalagala za mir sa Palestincima!

Autor:

Svet

14.11.2023

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vivijan je, između ostalog, volontirala sa grupom koja je prevozila obolele od raka iz Gaze u izraelske bolnice radi pružanja adekvatne medicinske nege.

MISLILO SE DA JE OTETA, SADA POTVRĐENO DA JE NASTRADALA JOŠ U KIBUCU! Ubijena čuvena aktivistkinja koja se zalagala za mir sa Palestincima!

Foto: Linkedin

Izraelska aktivistkinja Vivijan Silver, rođena u Kanadi, koja se zalagala za mir sa Palestincima, postala je još jedna žrtva Hamasovog napada na južni Izrael.

 

 

Verovalo se da je Vivijan, koja se preselila u Izrael sedamdesetih godina i nastanila u kibucu Deri, među 240 talaca koje su hamasovci odveli u Pojas Gaze.

Međutim, naknadnom identifikacijom spaljenih ostataka u samom kibucu, utvrđeno je da je ona tu stradala još prvog dana napada. Ova aktivistkinja bila je značajna figura u nekoliko grupa koje su se zalagale za mir između Izraela i Palestinaca.


Vivijan je takođe volontirala sa grupom koja je prevozila obolele od raka iz Gaze u izraelske bolnice radi pružanja adekvatne medicinske nege.

U intervjuu za Asošijeted pres 2017. godine, Silverova je izjavila:

- Prošli smo kroz tri užasna rata u periodu od šest godina. Na kraju trećeg, rekla sam: Ne više. Svako od nas mora da učini sve što može da zaustavi sledeći rat. I to je moguće. Moramo postići diplomatski sporazum. 

Ovo je bila njena misija i borila se za nju do poslednjeg trenutka.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading