SLUČAJ REŠEN POSLE 35 GODINA: Devojčica (5) je bila žrtva SVOJE MAJKE I NJENOG PARTNERA, usmrćena na IZUZETNO SUROV NAČIN

Autor:

Svet

14.11.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petogodišnja devojčica čije je telo pronađeno zaliveno betonom u ormariću u gradu Vejkros u SAD pre 35 godina, najzad je identifikovana.

SLUČAJ REŠEN POSLE 35 GODINA: Devojčica (5) je bila žrtva SVOJE MAJKE I NJENOG PARTNERA, usmrćena na IZUZETNO SUROV NAČIN

Foto: pixabay.com

Nakon decenija istrage, DNK testovi i ključni trag koji su dobili ranije ove godine, dali su istražiteljima proboj koji im je bio potreban. Mladu žrtvu, koja je decenijama bila poznata samo kao beba NN, identifikovali su kao Kanijatu Odom. Ona je ubijena u svom rodnom gradu Albani u Džordžiji, a telo joj je ostavljeno u gradu Vejkros, udaljenom više od 170 kilometara.

Agent istražnog biroa Džordžije Džejson Sikrist rekao je da je beba NN konačno dobila ime i da se radi na pravdi za nju. Njena majka Evelin Odom (56) i njen tadašnji dečko Ulister Sanders uhapšeni su u četvrtak i nalaze se u pritvoru. Šerif Karl Džejms, jedan od detektiva koji je bio na licu mesta tog dana, rekao je da nije bio pripremljen na ono što su tada pronašli.
 

Devojčica je pronađena u šumi 21. decembra 1988. godine, među uništenim nameštajem i drugim smećem. Pronašao ju je muškarac koji je naleteo na TV komodu ispunjenu betonom i odmah pozvao policiju. Istražitelji su započeli istragu, ali je ona bila bez napretka više od tri decenije. Prošle godine su ponovili apel i ponudili nagradu od 4.000 dolara, ali su dobili samo nekoliko dojava koje nisu vodile nikuda.


Prekretnica u istrazi dogodila se u januaru ove godine, kada je jedna žena pozvala i dala ključni trag istražiteljima. Ona je znala da je dete nestalo i da majka nije govorila istinu kada je rekla da je devojčica otišla da živi sa ocem. DNK testovi su potvrdili da je Kanijata Odom upravo ta devojčica i da je majka i njen tadašnji dečko odgovorni za njeno ubistvo.

Ključni trag koji je dovela do identifikacije devojčice nije otkriven, ali lokalne novine su prenele da je u optužnici navedeno da je devojčica umrla nakon što su joj stopala i noge potopljene u vrelu vodu. Još uvek nije poznat motiv za ovaj zločin.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading