OTKRIVENO ŠTA KREMLJ RADI SA KRIMINALCIMA: Zločinci otplaćuju svoj dug KRVLJU

Autor:

Svet

10.11.2023

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko meseci je u Rusiji doneta kontroverzna odluka koja je izazvala brojne reakcije i kritike javnosti - legalizovana je regrutacija osuđenika i kriminalaca u redovnu vojsku.

OTKRIVENO ŠTA KREMLJ RADI SA KRIMINALCIMA: Zločinci otplaćuju svoj dug KRVLJU

Foto: Tanjgu/AP

 Ova praksa je posebno kritikovana u svetlu situacije u Ukrajini, gde ruske snage već više od 20 meseci učestvuju u invaziji.

Kremlj je branio ovu odluku, ističući da osuđenici, uključujući teške kriminalce, na taj način otplaćuju svoj zločin krvlju na ratištu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da postoji klasičan postupak pomilovanja koji se mora proći, ali da postoji i drugi način - da osuđenici plate svoj dug krvlju.

Ova praksa nije nova, već se znalo da su plaćeničke snage Vagner, koje su učestvovale u konfliktu u Ukrajini, masovno regrutovale vojnike iz zatvora. Međutim, sada je ova procedura legalizovana i primenjuje se na regrutaciju u redovnu vojsku.

Ova odluka je izazvala brojne kontroverze, posebno kada se otkriju slučajevi kriminalaca koji su pomilovani i pridružili se vojsci. Takvi slučajevi su posebno uznemirujući za javnost, s obzirom na to da su u pitanju osobe koje su osuđene za ubistva i druga nasilna dela.

Ova odluka je izazvala brojne reakcije u javnosti, a mnogi se pitaju kakve će posledice imati na redovnu vojsku i bezbednost zemlje. Dok se jedni slažu sa stavom da osuđenici treba da plate svoj dug društvu, drugi se pitaju da li je ovo pravi način da se to postigne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading