UŽAS TEK SLEDI, EVROPA ĆE EKSPLODIRATI!? Nemački ministar odbrane uputio jezivo upozorenje: Postoji opasnost od rata, MORAMO BITI SPREMNI!

Autor:

Svet

30.10.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus izjavio je da postoji opasnost od rata u Evropi i naglasio da Nemačka “mora biti u stanju da se odbrani”. Pistorijus je za javni servis ZDF ocenio da će sukob na Bliskom istoku i rat Rusije protiv Ukrajine imati posledice u nemačkom društvu.

UŽAS TEK SLEDI, EVROPA ĆE EKSPLODIRATI!? Nemački ministar odbrane uputio jezivo upozorenje: Postoji opasnost od rata, MORAMO BITI SPREMNI!

Foto: Tanjug/AP

Pistorijus je takođe istakao da će Nemačka istovremeno učiniti sve da u bliskoistočnom sukobu ne dođe do dalje eskalacije. Govoreći o situaciji u Bundesveru, nemački ministar je naveo da ne samo da je formiran specijalni fond vredan 100 milijardi evra, već su promenjene i strukture. Prema rečima Pistorijusa, Bundesver je dugo bio zanemaren, ali će biti u potpuno drugačijem položaju do kraja decenije.

Pistorijus je nedavno razgovarao sa ukrajinskim ministrom odbrane Rustemom Umerovom. On je naglasio važnost nemačkih oružanih snaga u svetlu sve većih globalnih sukoba tokom posete Komandi Bundesvera i Štabnoj školi u Hamburgu. Pistorijus je posetio nemačke vojnike koji služe u mirovnim snagama Ujedinjenih nacija u Libanu nakon velike eskalacije između susednog Izraela i palestinske islamističke grupe Hamas.

Pistorijus je bio iznenađujući izbor za sledećeg ministra odbrane. Imao je reputaciju pragmatičnog, angažovanog političara. U Rusiji su njegove izjave izazvale burne reakcije. Ruski mediji su izveštavali o Pistorijusovim izjavama. Bivši predsednik Rusije i sadašnji potpredsednik ruskog Saveta bezbednosti, Dmitrij Medvedev, upozorio je Nemačku na Twitteru. Medvedev je napisao da svaki Nemac koji želi da napadne Rusiju mora biti spreman za njihovu paradu u Berlinu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading