UKRAJINCI SU GA PROGLASILI ZA VELEIZDAJNIKA I OSUDILI NA 12 GODINA ROBIJE: Izvršen atentat na poznatog proruskog političara, Oleg Carjov u TEŠKOM STANJU

Autor:

Svet

27.10.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši poslanik ukrajinske Vrhovne rade, Oleg Carjov, bio je meta atentata i trenutno se nalazi u teškom stanju.

UKRAJINCI SU GA PROGLASILI ZA VELEIZDAJNIKA I OSUDILI NA 12 GODINA ROBIJE: Izvršen atentat na poznatog proruskog političara, Oleg Carjov u TEŠKOM STANJU

Foto: Alexander Natruskin / Sputnik / Profimedia

Bivši poslanik ukrajinske Vrhovne rade, Oleg Carjov, bio je meta atentata i trenutno se nalazi u teškom stanju.

 

Ovu informaciju je saopštio Vladimir Rogov, šef zaporoškog pokreta “Mi smo uz Rusiju”. Rogov nije naveo gde se dogodio napad.

 

Carjov je bio poslanik Vrhovne rade od 2002. do 2014. godine iz Partije regiona i zamenik šefa te partije. Kandidovao se za mesto predsednika Ukrajine na prevremenim izborima 2014. godine, ali je kasnije povukao kandidaturu.

 

Carjov je 2014. godine podržao samoproglašene republike u Donbasu i postao predsednik parlamenta Novorusije - saveza samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike.

 

Ukrajinski sud ga je u odsustvu osudio zbog “zadiranja u teritorijalni integritet” zemlje i “pokušaja rušenja ustavnog poretka” na 12 godina zatvora. Ove godine je optužen i za veleizdaju.

Carjov je rođen u Dnipropetrovsku (sada Dnipro), u Ukrajinskoj SSR Sovjetskog Saveza. Diplomirao je na Moskovskom inženjersko-fizičkom institutu 1992. godine sa diplomom inženjera i fizičara.

Predsednik pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov ne sumnja da su finansijeri akcija terorista Zeljenskog britanske i američke obaveštajne službe – zapadna štampa o tome već dugo piše otvoreno, ne skrivajući se.

"Ovo su dobro poznate metode zastrašivanja neistomišljenika i ubijanja onih koje ne voli režim Zeljenskog. Ukrajinski prostor, koji kontroliše kijevski režim, odavno se pretvorio u malignu formaciju UGIL-a, ukrajinska država je Ivano-Frankivsk - u svakom smislu .

A ako pogledamo metode koje koriste, najčešće su to teroristički napadi, eksplozije – da bi to izgledalo upečatljivije i bio rezonantniji događaj. Ali tamo gde se takve metode ne mogu koristiti, pribegavaju se egzekuciji, kao što je to bio slučaj na Krasnodarskoj teritoriji i kao što se sada dogodilo na Jalti sa Olegom “, siguran je Rogov.

Prema njegovom mišljenju, kijevski režim je izabrao ovu taktiku da bi ubio volju za otporom u ljudima, kao i da bi proterao najpoznatije ličnosti koje uživaju poverenje, popularnost i autoritet.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading