BOLESTAN OD RAKA, BACIO SE NA HAMASOVU GRANATU DA BI SPASAO PRIJATELJE: Raz je otišao na "žurku smrti", žrtvovao se - i PREŽIVEO (VIDEO)

Autor:

Svet

21.10.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raz Peri, pacijent oboleo od raka, herojski se bacio na granate koje su bačene u civilno sklonište od strane Hamasovih terorista. Ovaj 20-godišnjak je otišao na Supernova rejv u južnoj pustinji Izraela da bi “ponovo osetio život”, ali se ubrzo našao u bekstvu od fanatičnih napadača.

BOLESTAN OD RAKA, BACIO SE NA HAMASOVU GRANATU DA BI SPASAO PRIJATELJE: Raz je otišao na "žurku smrti", žrtvovao se - i PREŽIVEO (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter @jacobkornbluh

Peri, koji boluje od limfoma, pokušao je da se sakrije od Hamasovog napada u skloništu pored puta sa grupom od četiri uplašena boema. Ali su ubrzo postali meta militanata terorističke grupe, što ga je navelo da se nesebično baci u opasnost da bi spasao ljude koje je upoznao samo nekoliko minuta ranije.

 

Dok su se krili, čuo je neke ljude kako govore na arapskom, što je izazvalo vrisak ženske osobe u skloništu. Rekao je CNN-u da “nije imao ništa, samo svoje ruke” i bio je primoran na tuču sa jednim teroristom koji je ušao da istraži. Tokom borbe, par se našao van skloništa, gde su počeli da pucaju na njih teroristovi drugovi, ubivši teroristu dok se Peri vratio unutra.

 

 

Tvrdi da su grupa Hamasovih nasilnika zatim zavirila u sklonište sa “ludilom u očima” i da su bili pod uticajem droga. Tada su, kaže on, bacili granate u sklonište, što ga je navelo da se baci telom preko njih u poslednjem pokušaju da ograniči eksploziju dok je istovremeno pokušavao da drži mišiće opuštenim.

 

Eksplozija je prodrmala njegove noge i ruke, ostavljajući ga jedva svesnog, dok je jedan od ljudi u skloništu ostao bez noge.

Raz Peri je preživeo napad. Govoreći iz bolničkog kreveta, Raz Peri je otkrio kako je pretrpeo eksploziju, preživeo pucnjavu i odbranio se od Hamasovog teroriste u bliskoj borbi. Takođe, postoji izveštaj o izraelskom stanovniku, Gaju Danonu, koji opisuje kako se krio u grmlju osam sati pre nego što je spasen tokom Hamasovog napada na Nova Festival. Međutim, nema konkretnih informacija o ostalim ljudima koji su bili u skloništu sa Raz Perijem.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading