IZRAELSKI KOMANDOSI OBJAVILI SNIMAK OKRŠAJA SA HAMASOVCIMA: Preoteli vojni punkt u Gazi: "Ostani u bunkeru, dolazimo!" (VIDEO)

Autor:

Svet

15.10.2023

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku se vidi borba, ali i trenutak kada su pojedini pripadnici brigade Al Kuds zarobljeni.

IZRAELSKI KOMANDOSI OBJAVILI SNIMAK OKRŠAJA SA HAMASOVCIMA: Preoteli vojni punkt u Gazi: "Ostani u bunkeru, dolazimo!" (VIDEO)

Foto: twitter.com/screenshot

Elita izraelske mornarice, komandosi Shayetet 13 bili su prvi koji su na tlu juga Izraela stupili u okršaj sa pripadnicima Hamasa iz brigade Al Kuds koji su u subotu 7. oktobra 2023. godine upali u Izrael.

Bilo je potrebno nekoliko sati da se je izraelska vojska povrati od šoka i iznenadnog napada iz pojasa Gaze i da krenu u akciju vraćanja kontrole nad ovim delom svoje teritorije.

Posebni zadaci povereni su specijalnim jedinicama izraelske vojske u ovom slučaju mornaričkim komandosima, koji imaju dug kontinuitet borbi sa Hamasom i Hezbolahom, prenose Novosti.

 

 

U ovom slučaju izraelska komanda dala je zeleno svetlo da se u javnost pusti snimak sa GoPro kamere jednog od pripadnika ove elitne izraelske specijalne jednice kako bi javnost videla tok borbe za povratak kontrole nad jednom bazom-punktom izraelske vojske koju su pripadnici Hamasa munjevito i na prepad zauzeli.

Na snimku se vidi okršaj sa hamasovcima, ali i trenutak kada su pojedini pripadnici brigade Al Kuds se predali i bili zarobljeni, piše TV Front.

-Šejtat, šejtat, ostani u bunkeru, dolazimo! - govorili su pripadnici ove jednice posle upada.

Redovne i rezervne snage flote Shayetet 13 spuštene su helikopterima za kratko vreme po pristizanju izveštaja o infiltraciji Hamasa na granici Gaze u subotu ujutro i pridružile se borbenim snagama na terenu radi zajedničkih napora.

Snage su istovremeno počele borbu u okolnim naseljima i na moru.

Na kraju snimka se vidi i tenk Merkava Mk 4 koji je dejstvovao po zadatim ciljevima. Za sada se ne zna da li je ovaj tenk bio zarobljen ili je davao podršku izraelskim mornaričkim komandosima.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading