JEZIVO! PRONAĐENA IZLOMLJENA TELA BRAČNOG PARA: Policija zatekla stravični prizor - na nogama imali samo čarape (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

06.10.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gorska služba je podigla helikopter da pronađe i spasi par, ali je letelica morala da se vrati zbog oblačnosti.

JEZIVO! PRONAĐENA IZLOMLJENA TELA BRAČNOG PARA: Policija zatekla stravični prizor - na nogama imali samo čarape (FOTO/VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Kanadski bračni par koji je ubio grizli dok su kampovali u nacionalnom parku poslao je uznemirujuću poruku članu porodice samo nekoliko trenutaka pred smrt, prenosi Newsweek.

Dag Inglis i Dženi Guse, šezdesetdvogodišnjaci, ubijeni su zajedno sa svojim psom u kada ih je napao medved u petak, u Nacionalnom parku Banf.

Iskusni pešački par podelio je pun plan svog sedmodnevnog pešačkog putovanja sa Inglisovim ujakom Kolinom, i bili su u kontaktu sa njim preko uređaja za satelitsku komunikaciju, rekao je član porodice za Kalgari Herald.

U petak kasno popodne, obavestili su ga da su sa zakašnjenjem stigli do planiranog mesta za kampovanje i umesto toga su prespavali blizu reke Red Dir u dolini Pantera.

Ali samo nekoliko sati kasnije, Kolin je rekao da je primio zabrinjavajuću poruku i da je odmah znao da je situacija ozbiljna.

- Dobio sam poruku u kojoj je pisalo: Napad medveda, loše je - rekao je on lokalnom izdanju, dodajući da su rendžeri takođe automatski obavešteni tom porukom.

Gorska služba je podigla helikopter da pronađe i spasi par, ali je letelica morala da se vrati zbog oblačnosti. Zato su poslata terenska vozila, koja su putovala tri sata kako bi došli do mesta odakle je stigla zabrinjavajuća poruka.

Bilo je skoro 2 sata ujutru kada su stigli do kampa para, navodi Herald. Tamo su pronašli izlomljena tela Inglisa i Guseove, zajedno sa njihovim psom, border kolijem.

 

 

Činilo se da je par pokušao da se odbrani sprejom protiv medveda, ali je životinja bila nemilosrdna.

- Jedna limenka medvedjeg spreja je bila potpuno ispražnjena, ali to nije sprečilo medveda - rekao je Kolin.

Zvaničnici parka veruju da je par bio u svom šatoru i da su čitali kada su napadnuti.

- Njihov šator je bio pocepan, a tableti upaljeni. Na nogama su imali samo čarape - rekao je ujak žrtve, prepričavajući šta su mu vlasti rekle.

Kada je spasilački tim konačno stigao do njih, naleteli su na zver za koju se veruje da je ubila Inglisa i Guseovu.

Grizli je i dalje pokazivao znake agresije i spasioci kažu da su bili primorani da ga upucaju".

- Po njihovim rečima, medved je nameravao da ih ubije - rekao je Kolin za Herald.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading