UKRAJINSKI KOMANDOSI IZVELI NAPAD NA KRIM! Gotovi svi izginuli, jedan zarobljen! (VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2023

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak, koji je zabeležio dron, prikazuje flotu plovila koja se kreću preko Crnog mora ka Кrimu iz lučkog grada Vilkova.

UKRAJINSKI KOMANDOSI IZVELI NAPAD NA KRIM! Gotovi svi izginuli, jedan zarobljen! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Youtube/The Telegraph

Ukrajinski komandosi navodno su uz pomoć džet-skija i motornih čamaca upali na Krim.

Prema izveštajima, napad je izveden od strane 16 pripadnika specijalnih snaga Ukrajine.

Snimak koji je zabeležio dron prikazuje flotu plovila koja se kreću preko Crnog mora ka Кrimu iz lučkog grada Vilkova. 

Izveštaji sugerišu da je tokom operacije došlo do žestoke borbe, uz gubitke na obe strane. 

Andrij Jusov, portparol kijevske vojne obaveštajne službe, rekao je da je nakon iskrcavanja došlo do žestoke borbe i da je bilo mnogo mrtvih i ranjenih na ruskoj strani, ali je priznao i da su ukrajinske snage takođe pretrpele velike gubitke.

- Nažalost, među ukrajinskim braniocima ima gubitaka, koji ipak nisu uporedivi sa ruskim. Specijalna operacija usmerena na deokupaciju Кrima se nastavlja. Apelujemo na sve stanovnike poluostrva da sačekaju i pomognu odbrambenim snagama na svaki mogući način u povratku ukrajinskih teritorija - navodi Jusov.

Rusi nisu pominjali svoje gubitke, ali su rekli da je ubijeno 13 ukrajinskih komandosa, a da je jedan, Aleksandar Ljubos (46) zarobljen. On je snimljen sa rukama vezanim iza leđa, a izjavio je da je redov iz jedinice 0336 Glavnog direktorata za obaveštajnu odbranu Ukrajine. Na ispitivanju je navodno rekao da je cilj misije bio da postave ukrajinsku zastavu na Кrim.

Snimak dolazi nekoliko dana nakon što je Ukrajina poslala prethodnu džet ski misiju na Кrim. To je prvi put da su ukrajinski vojnici kročili na poluostrvo od 2014. godine.

Tokom misije, koja je organizovana krajem avgusta, ali o kojoj se prvi put javno raspravljalo tek pre nekoliko dana, navodno je došlo do sukoba ispred kontrolnog centra na Krimu. Borba je navodno trajala oko 30 minuta nakon čega je izdato naređenje za povlačenje, a svih 20 ljudi-žaba se ukrcalo na džet-skije i četiri sata su ih jurili ruski avioni.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading