"RUSIJI OSTAVLJAJU SVE MANJE IZBORA, IZUZEV DIREKTNOG SUKOBA SA NATO" Medvedev osuo drvlje i kamenje na Zapad: Alijansa se pretvorila u otvoreno FAŠISTIČKI BLOK

Autor:

Svet

26.09.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, izneo je u subotu oštar kritički pogled na trenutnu situaciju oko Ukrajine, tvrdeći da Rusiji ostaje sve manje izbora osim direktnog sukoba sa Severnoatlantskom alijansom (NATO).

"RUSIJI OSTAVLJAJU SVE MANJE IZBORA, IZUZEV DIREKTNOG SUKOBA SA NATO" Medvedev osuo drvlje i kamenje na Zapad: Alijansa se pretvorila u otvoreno FAŠISTIČKI BLOK

Foto: Tanjug/AP

On je to saopštio putem svog Telegram kanala, gde je takođe uporedio NATO sa fašističkim blokom nalik hitlerovskoj osovini.

Medvedev je napisao: "Čini se da Rusiji ostavljaju sve manje izbora, izuzev direktnog konflikta sa Severnoatlantskom alijansom na terenu, koja se pretvorila u otvoreno fašistički blok nalik hitlerovskoj osovini, mada većih razmera. Mi smo spremni, iako će rezultat biti postignut uz daleko veće gubitke po čovečanstvo nego 1945. godine."

Ova izjava dolazi u trenutku sve većih napetosti između Rusije i NATO-a, nakon nedavne posete ukrajinskog nacionaliste i veterana SS divizije, Jaroslava Hunke, kanadskom parlamentu. Hunka je predstavljen kao "borac za nezavisnost Ukrajine od Rusa tokom Drugog svetskog rata," ali se ispostavilo da je bio pripadnik dobrovoljačke divizije "Galicija" SS trupa, koja je bila poznata po zverstvima nad Jevrejima, Poljacima, Belorusima i Slovacima.

Republika

Foto: Tanjug/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

 

 

Kanadski premijer Džastin Trudo tvrdi da ni on ni delegacija ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog nisu bili upoznati sa pozivom Hunki u parlament zemlje, ističući da se radi o ruskoj propagandi.

Osim toga, koordinator strateških komunikacija u Savetu nacionalne bezbednosti pri Beloj kući, Džon Kirbi, potvrdio je da je u Ukrajinu stigla prva partija američkih tenkova "abrams," s novim isporukama ovih vozila planiranim narednih nedelja.

Tokom Drugog svetskog rata, hiljade Ukrajinaca se borilo na strani Nemačke, dok su milioni služili u sovjetskoj Crvenoj armiji. Jaroslav Hunka je služio u 14. Waffen-SS grenadirskoj diviziji, poznatoj i kao divizija Galicija, koja je bila dobrovoljna jedinica sastavljena većinom od etničkih Ukrajinaca pod nacističkom komandom.

Republika

Foto: Tanjug/Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

 

 

Pripadnici ove divizije su optuženi za zločine protiv poljskih i jevrejskih civila, iako sud nije proglasio jedinicu krivom za ratne zločine. Nakon predaje zapadnim saveznicima 1945. godine, jedinica je preimenovana u Prvu ukrajinsku diviziju.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading