UŽAS U ZOO VRTU U AUSTRIJI: Ženka nosoroga iznenada POBESNELA, ubila čuvarku a čuvara teško ranila

Autor:

Svet

12.09.2023

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašna nesreća dogodila se u utorak ujutru u zoološkom vrtu u Salcburgu, kada je ženka nosoroga od 1,8 tona iznenada napala 33-godišnju čuvarku zoološkog vrta, tokom svakodnevne nege.

UŽAS U ZOO VRTU U AUSTRIJI: Ženka nosoroga iznenada POBESNELA, ubila čuvarku a čuvara teško ranila

Foto: Profimedia

Kada je drugi čuvar pokušao da uplaši životinju, nosorog je napao i njega.Čuvarka iz Bavarske je teško ranjena i podlegla je povredama na mestu nesreće. Suprug poginule zadobio je teške povrede i kolima Hitne pomoći prebačen je u Univerzitetsku bolnicu u Salcburgu. 

 

 

Do nesreće je došlo kada je čuvarka dobila zadatak da namaže nosoroge štapićem protiv insekata, jer su te životinje veoma osetljive na ujede insekata, objasnila je direktorka zoološkog vrta Sabine Grebner.

Pretpostavlja se da je tokom ovog posla 30-godišnja ženka nosoroga Džeti iz za sada nepoznatog razloga napala čuvarku i nanela joj povrede u predelu grudnog koša.

Pokušaji reanimacije nisu bili uspešni i žena je preminula na mestu nesreće.

„Bila je veoma pažljiva i pažljiva sa životinjama i imala je izuzetno dobar osećaj za njih“, rekla je Grebner.

 

Grebner je rekao da još treba da se utvrde tačne okolnosti kako je došlo do nesreće. Svi bezbednosni propisi će takođe biti procenjeni. U svakom slučaju, nosorozi su generalno veoma nežne i pametne životinje, ali njihova težina otežava rad sa njima. „Džeti” je u zoološkom vrtu u Salcburgu od 2009. godine, pošto je došao iz rezervata u Africi.

 

Tokom intervjua za medije, Grebner je takođe izrazila svoje duboko žaljenje i izrazila saučešće rodbini poginule.

Nikada u istoriji zoološkog vrta nije bilo tako ozbiljne nesreće. Kako se navodi na Fejsbuk stranici zoološkog vrta, zoološki vrt će biti zatvoren ceo dan u utorak. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading