"ZNA SE ŠTA PUTIN RADI SA IZDAJICAMA!" Čuveni novinar sve proročki najavio pre samo 10 dana: Možete mi verovati na reč! (FOTO)

Autor:

Svet

23.08.2023

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privatni avion tipa "Embraer" srušio se u Tverskoj oblasti, blizu Moskve, a svi putnici uključujući Jevgenija Prigožina izgubili su živote.

"ZNA SE ŠTA PUTIN RADI SA IZDAJICAMA!" Čuveni novinar sve proročki najavio pre samo 10 dana: Možete mi verovati na reč! (FOTO)

Foto: Profimedia

Rusiju je šokirana nakon tragične avionske nesreće u kojoj je poginulo svih deset putnika. Među žrtvama je i Jevgenij Prigožin, kontroverzni šef paravojne formacije Vagner, koji je nedavno pokrenuo oružanu pobunu.

Ovaj događaj dolazi nakon najava i predviđanja istraživačkog novinara Hrista Grozeva, koji je nedavno govorio o Prigožinu i mogućnosti narušavanja ruske političke scene.

Foto: Tanjug/AP

 

Privatni avion tipa "Embraer" srušio se u Tverskoj oblasti, blizu Moskve, a svi putnici uključujući Jevgenija Prigožina izgubili su živote. Incident se dogodio dok je avion bio u letu između Moskve i Sankt Peterburga.

- Putin se pojavio pred kamerama i nazvao Prigožina izdajnikom. Svi znaju šta rade u Rusiji sa izdajnicima, a Putin to nije uradio. Želi da ga vidi mrtvog, ali to još ne može. U roku od šest meseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar. Možete mi verovati na reč - rekao je.

Hristo Grozev, istraživački novinar koji se bavi ruskim temama, pre samo deset dana dao je izjavu u kojoj je precizirao da će Prigožin biti mrtav u roku od šest meseci ili će se dogoditi još jedan državni udar. Grozev je takođe ranije predvideo da će Prigožin izdati ruskog lidera Vladimira Putina i pokrenuti pobunu prema Moskvi.

Foto: Telegram/printscreen

 

- Jasno je da je Putinova strategija u ukrajinskom ratu odlaganje bilo kakvog vojnog ishoda do američkih izbora. On se nada da će podrška Zapada biti ugušena Trampovom pobedom - rekao je on.

Očevici su snimili trenutak kada je avion počeo naglo gubiti visinu i na kraju se srušio, izazvavši gust dim i plamen. Avion je imao broj RA-02795 i već je bio pod sankcijama SAD od 2019. godine zbog povezanosti sa Prigožinom.

Jevgenij Prigožin, često nazivan "kuvarom Putina" zbog svojih poslovnih veza i uloge u ruskoj politici, igrao je značajnu ulogu u Vagneru, paravojnoj formaciji koja je bila aktivna u brojnim konfliktnim područjima. Ova tragedija dodatno je osvetlila njegovu kontroverznu ulogu i uticaj u ruskoj političkoj areni.

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading