POJAVIO SE SNIMAK SA MESTA LIKVIDACIJE! Bugarski biznismen UBIJEN dok su njih trojica bila sa njim, RANJENA i žena (VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na njega je pucano u sofijskom naselju "Dragelovci"

POJAVIO SE SNIMAK SA MESTA LIKVIDACIJE! Bugarski biznismen UBIJEN dok su njih trojica bila sa njim, RANJENA i žena (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen/Публицистиката на NOVA

U Sofiji je danas ubijen poznati bugarski biznismen, političar i bivši pripadnik Državne bezbednosti Aleksej Petrov.

Na njega je pucano u sofijskom naselju "Dragelovci" gde su ga i pronašli pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, a na licu mesta je bila i žena koja je u teškom stanju prevezena u bolnicu.

Iz bugarskog MUP-a su naveli da je Petrov bio u pratnji trojice telohranitelja, kao i da se kretao uobičajenom rutom, prenosi bugarski list Dnevnik.

Policija blokirala kraj

Kako prenose mediji, ceo kraj su blokirale jake policijske snage.

Žena koja je dovedena u bolnicu nakon ubistva Alekseja Petrova ima ranu u predelu grudnog koša, rekao je medijima direktor bolnice Valentin Dimitrov.

On nije odgovorio na pitanje da li je iz tela žene izvađen metak i dodao da će žena biti podvrgnuta hitnoj operaciji.

-Ona je trenutno u operacionoj sali. Dva tima su angažovana na ovom slučaju U takvoj situaciji postoji opasnost. Mi nismo Bog. Mi radimo šta moramo - pojasnio je on.

Ko je bio Aleksej Petrov

Petrov je bio pripadnik Specijalne jedinice za borbu protiv terorizma, nakon čega je uplovio u poslovne vode.

Široj javnosti je poznat kao vlasnik osiguravajućih društava i osnivač kompanije za osiguranje "Apolo i Bolkan" 1990-ih godina pršlog veka veka, navodi Radio Bugarska.

Protiv njega je podignuta optužnica u predmetu protiv kriminalne grupe "Hobotnica" koja se bavila reketiranjem i iznudama, ali je kasnije oslobođen svih optužbi.

Aleksej Petrov je bio i savetnik predsednika Državne agencije za nacionalnu bezbednost 2008. i 2009. godine, a neko vreme je i predavao na Univerzitetu za nacionalnu i svetsku ekonomiju u Sofiji.

On se 2011. godine kandidovao za predsednika, ali je na izborima osvojio nešto manje od jedan odsto glasova.

Već je preživeo dva pokušaja ubistva, u avgustu 2002. godine i 2015. godine kada je na njega bačena eksplozivna naprava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading