UBIJEN KONTROVERZNI BIZNISMEN! Već dva puta pokušali da ga likvidiraju!

Autor:

Svet

16.08.2023

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubijen Aleksej Petrov.

UBIJEN KONTROVERZNI BIZNISMEN! Već dva puta pokušali da ga likvidiraju!

Foto: ST/ N. Pančić

Bugarski biznismen, političar i bivši pripadnik Državavne bezbednosti Aleksej Petrov ubijen je danas u Sofiji. Na njega je pucano u naselju ''Dragelovci'', a pronašli su ga pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova. Na licu mesta je bila i žena koje je u bolnicu prevezena u teškom stanju.

Iz bugarskog MUP-a su naveli da je Petrov bio u pratnji trojice telohranitelja, kao i da se kretao uobičajenom rutom, prenosi bugarski list Dnevnik. Aleksej Petrov je bio pripadnik Specijalne jedinice za borbu protiv tetorizma, a onda je uplovio u poslovne vode.

Poznat je kao vlasnik osiguravajućih društava i osnivač kompanije za osiguranje "Apolo i Bolkan" 1990-ih godina prošlog veka veka, navodi Radio Bugarska.

U predmetu protiv kriminalne grupe ''Hobotnica'' koja se bavila reketiranjem i iznudama, protiv njega je podignuta optužnica, ali je potom oslobođen svih optužbi. Bio je i savetnik predsednika Državne agencije za nacionalnu bezbednost 2008. i 2009. godine, a jedno vreme je predavao na Univerzitetu za nacionalnu i svetsku ekonomiju u Sofiji.

2011. godine se kandidovao za predsednika, ali je na izborima osvojio nešto manje od jedan odsto glasova.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Aleksej Petrov

PREŽIVEO DVA POKUŠAJA UBISTVA

Petrov je u avgustu 2002. i 2015. godine preživeo dva pokušaja ubistva kada je na njega bačena ekslozivna naprava. Inače, on je treći bugarski državljanin koji je povezan sa kriminalnim krugovima i koji je ubijen od početka ove godine, navodi Dnevnik.

U maju je u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, ubijen Krasimir Kamenov, a 3. juna je Angel Hristov, jedan od "Braće Galevi", pronađen mrtav u svojoj kući. Obdukcijski nalazi su pokazali da je preminuo do srčanog udara, ali je nejasno kada i kako je ušao u Bugarsku, s obzirom na to da su on i njegov partner Plamen Galev bili na međunarodnoj poternici od 2012. godine, kada su nestali iz zemlje nakon pravosnažne presude za reketiranje i iznudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading