NOVA VALUTA PRETI DA UNIŠTI AMERIKU?! 40 zemalja se ujedinilo -bivši savetnik Pentagona izneo JEZIVO predviđanje! POČINJE NOVA ERA

Autor:

Svet

19.07.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interes za ulazak u grupu već su izrazili Argentina, Iran, kao i Indonezija, Saudijska Arabija i Turska

NOVA VALUTA PRETI DA UNIŠTI AMERIKU?! 40 zemalja se ujedinilo -bivši savetnik Pentagona izneo JEZIVO predviđanje! POČINJE NOVA ERA

Foto: Shutterstock

Ideja o stvaranju nove valute Indije, Kine i Rusije mogla bi da uzdrma finansijsku dominaciju SAD, izjavio je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona.

- Suština je sledeća - nastaje nova era. Više od 40 zemalja je već izrazilo želju da koristi ovu novu valutu. Indija, Kina i Rusija su u samom centru, u samom temelju svega ovoga - rekao je Mekgregor za londonski Jutjub kanal "Ril".

Kako je naveo, sve ovo izgleda kao pobuna protiv američke finansijske dominacije, koja bi za nju mogla biti pogubna na duge staze. 

- Afrika, Latinska Amerika i mnoge azijske zemlje saosećaju sa Rusijom i njene akcije doživljavaju kao otpor politici Vašingtona - istakao je pukovnik.

Mekgregor je naglasio da će nova valuta biti "podržana" zlatom, čije su najveće svetske rezerve koncentrisane u Indiji, Kini i Rusiji.

Naime, očekuje se da će zvanično saopštenje o stvaranju nove valute biti dato tokom samita BRIKS-a, koji će biti održan od 22. do 24. avgusta u Johanesburgu. 

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Pankin rekao za TASS da će zemlje BRIKS-a na samitu u Južnoj Africi razgovarati na temu "zajedničkih obračunskih jedinica".

BRIKS objedinjuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku. Pored Etiopije, zvaničnu prijavu za članstvo u BRIKS-u podneli su i Alžir, Bangladeš i Egipat. 

Interes za ulazak u grupu već su izrazili Argentina, Iran, kao i Indonezija, Saudijska Arabija i Turska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading