LUKAŠENKO PREBLEDEO! Nakon sastanka u Minsku uručili mu BOMBU: Tako je predsedniče, ovo je napravljeno u Sovjetskom Savezu! (VIDEO)

Autor:

Svet

29.06.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belorusija je ovog meseca počela da dobija rusko taktičko nuklearno oružje.

LUKAŠENKO PREBLEDEO! Nakon sastanka u Minsku uručili  mu BOMBU: Tako je predsedniče, ovo je napravljeno u Sovjetskom Savezu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko dobio je neobičan poklon od ministra odbrane Viktora Hrenina tokom njihovog sastanka u Minsku.

Na početku snimka koji je Al Džazira objavila na svom Tviter nalogu vidi se iznenađeno lice Lukašenka kada vidi šta se Hrenin sprema da mu preda u ruke.

- O, pa on mi je doneo bombu - kazao je Lukašenko gledajući u osobu koja je pored njih bila u prostoriji.

Hrenin je odmah objasnio o čemu se radi.

- Tačno tako, druže predsedniče. Predstavljam simboličnu prvu nuklearnu bombu proizvedenu 1949. u Sovjetskom Savezu - rekao je Hrenin.

Sudeći po snimku, entuzijazam predsednika Belorusije odmah se smanjio.

 

 

- A, pa to je stara bomba - rekao je Lukašenko i dodao da moderne nuklearne bombe izgledaju drugačije.

Hrenin je na to naveo da će kasnije objasniti predsedniku u čemu se nove atomske bombe razlikuju u odnosu na stare i kako izgledaju.

- Ovo je replika, zar ne? - upitao je za svaki slučaj Lukašenko kada je uzeo poklon u ruke.

Imao je i poruku za Hrenina.

- Neka naši neprijatelji ne pomisle da smo preokupirani simbolizmom ovde ili da smo mnogo srećni zbog nuklearnog oružja. Ovo je samo simbolično - zaključio je Lukašenko i stavio poklopac preko poklona.

Belorusija je ovog meseca počela da dobija rusko taktičko nuklearno oružje, za koje je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da predstavlja upozorenje Zapadu.

Američki predsednik Džo Bajden je potom izjavio je da je Putinova pretnja upotrebom taktičkog nuklearnog oružja stvarna, dok je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ocenio da Putin "nije spreman da to učini jer se boji za sopstveni život, koji mnogo voli".

Rojters je ranije objavio da se beloruske snage nisu direktno uključile u rat na strani Rusije, ali da je Lukašenko rekao da će ući u sukob s Ukrajinom u slučaju "agresije punog obima" na Belorusiju.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading