UHAPŠEN NAPADAČ NA FRANCUSKOG PREDSEDNIKA: Ispalio raketu vatrometa na helikopter

Autor:

Svet

17.06.2023

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni mladić osumnjičen je da je ispalio raketu vatrometa ka predsedničkom helikopteru

UHAPŠEN NAPADAČ NA FRANCUSKOG PREDSEDNIKA: Ispalio raketu vatrometa na helikopter

Foto: Tanjug/AP

Francuski organi bezbednosti uhapsili su mladića (20) osumnjičenog za pokušaj napada na predsednika Emanuela Makrona tako što je na njegov helikopter ispalio raketu za vatromet.

Osumnjičeni je počinio napad za 27. april ove godine tokom posete francuskog predsednika departmanu Du povodom obeležavanja 175. godišnjice ukidanja ropstva u Francuskoj, objavili su mediji.

Tokom posete, demonstranti koji se protive reformi penzionog sistema okupili su se u tom mestu i pokušali da probiju kordon, dok je policija bacila suzavac.

Uhapšeni mladić osumnjičen je da je ispalio raketu vatrometa ka predsedničkom helikopteru dok je Makron napuštao lice mesta, navodi Figaro. Drugi francuski mediji tvrde da je u pitanju bila dimna bomba.

Napadač je uhapšen u svojoj kući i optužen za pokušaj uništavanja žandarmerijskog helikoptera, napad na službeno lice i predsednika.

Prema navodima francuskih medija, u tom incidentu nije bilo povređenih.

Mladić nije negirao incident i rekao je da želi da izrazi protest protiv kontroverzne penzione reforme koja je izazvala nerede širom Francuske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading