TREBA RAZVIJATI NOVE DRONOVE: Putin naredio je da se naprave novi centri za testiranje i proizvodnju paklenih letelica!

Autor:

Svet

14.06.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas vladi da, u saradnji sa Nacionalnom platformom za tehnološku inicijativu, razmotri uspostavljanje centara za proizvodnju i testiranje dronova u različitim regionima.

TREBA RAZVIJATI NOVE DRONOVE: Putin naredio je da se naprave novi centri za testiranje i proizvodnju paklenih letelica!

Foto: Tanjug/AP

Na sajtu Kremlja je objavljeno da u Nižnjem Novgorodu, Rjazanju, Samari, Sahalinu, Tomsku, Tulskoj oblasti, Republici Baškortostan, Tatarstan, kao i u Moskvi, Sankt Peterburgu i Sevastopolju treba napraviti lanac centara za podršku inženjeringu, ispitivanju, proizvodnji i pripremi bespilotnih vazdušnih sistema za sertifikaciju, u okviru nacionalnog projekta razvoja bespilotnih vazdušnih sistema do 2030. godine, prenosi Tass.

Pored toga se nalaže razmatranje mera podrške poljoprivrednim proizvođačima u zavisnosti od njihove upotrebe bespilotnih letelica domaće proizvodnje.

Predsednik Rusije je zatražio i preduzimanje mera za proširenje upotrebe digitalnih geoprostornih podataka dobijenih upotrebom dronova u različitim privrednim sektorima. Očekuje se da izveštaj o ovim pitanjima u Kremlj stigne do 1. septembra ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading