TRAMP ČESTITAO KIM DŽONG UNU: Severna Koreja ušla u izvršni odbor jedne od najvažnijih međunarodnih organizacija, UKRAJINA takođe dobila mesto u upravi (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

04.06.2023

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp, bivši američki predsednik koji se tokom mandata trudio da smanji tenzije na Korejskom poluostrvu, čestitao je severnokorejskom vođi Kim Džon Unu na prijemu Pjongjanga u Izvršni odbor Svetske trgovinske organizacije (SZO).

TRAMP ČESTITAO KIM DŽONG UNU: Severna Koreja ušla u izvršni odbor jedne od najvažnijih međunarodnih organizacija, UKRAJINA takođe dobila mesto u upravi (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Odluka o tome doneta je na godišnjem zasedanju država članica SZO koje je okončano 30. maja, a pored Severne Koreje u naredne tri godine vodeću ulogu u jednoj od najvažnijih međunarodnih organizacija imaće i Australija, Barbados, Kamerun, Komoros, Lesoto, Katar, Švajcarska, Togo i Ukrajina.

Tramp je dan kasnije na svojoj mreži Trut soušal (Truth social) napisao "Čestitke Kim Džongu Unu" što je izazvalo bes kod vodećih članova Republikanske partije.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Bivši američki potpredsednik Majk Pens i nekadašnja guvernerka Južne Karoline Niki Hejli, koja je bila Trampova ambasadorka u Ujedinjenim nacijama, kritikovali su bivšeg šefa Bele kuće zbog ove čestitke.

Njih dvoje su Trampovi rivali u trci za republikansku predsedničku nominaciju za izbore 2024, baš kao i guverner Floride Ron Desantis, koji je takođe prozvao Trampa zbog poruke vođi Severne Koreje.

Foto: Tanjug/AP

KIim Džong Un

Desantis je rekao da je bio iznenađen kada je video Trampovu čestitku Kimu.

- Štaviše, smatram da je Kim Džong Un diktator ubica - rekao je Desantis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading