JEZIV SNIMAK! Policajac ubio tinejdžera dok je vozio automobil: Stani ili pucam! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.04.2023

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku se vidi kako se automobil zakucava u kuću nekoliko sekundi kasnije i policajce na travnjaku ispred kuće pružaju prvu pomoć tinejdžeru.

JEZIV SNIMAK! Policajac ubio tinejdžera dok je vozio automobil: Stani ili pucam! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Američko ministarstvo pravde pokrenulo je istragu o smrti tinejdžera iz Vašingtona u koga je pucao policajac koji je sedeo iza njega u automobilu. Dana 18. marta, Dalaneo Martin (17) je spavao u ukradenom parkiranom vozilu kada je došla policija, otvorila vrata i pokušala da ga uhapsi.

Na snimku sa kamera na uniformama policajaca vidi se kako se policajci ušunjavaju u automobil sa namerom da uhapse počinioca. Osumnjičeni, koji je bio crn, probudio se i pokušao da se odveze automobilom, iako je policajac već bio na zadnjem sedištu.

Stoj ili pucam!

Policajac je naredio maloletniku da zaustavi automobil, a zatim ga je upucao s leđa.

- Stani. Stani ili ću pucati! - rekao je policajac 17-godišnjaku nekoliko sekundi pre nego što je nekoliko puta pucao, piše Bi-Bi-Si.

Na snimku se vidi kako se automobil zakucava u kuću nekoliko sekundi kasnije i policajce na travnjaku ispred kuće pružaju prvu pomoć tinejdžeru. Policajci kažu da je u automobilu pronađen pištolj.

 

 

Sindikat je stao u odbranu policajca

Ministarstvo pravde saopštilo je da je reč o "tragičnom i uznemirujućem slučaju" i izrazilo saučešće porodici i prijateljima ubijenog 17-godišnjaka. Predsednik američkog sindikata Park policije branio je postupke policajca.

- Postojao je legitiman, zakonski razlog da policajac bude u automobilu, a opravdana je i upotreba sile. Sindikat stoji iza akcija koje je preduzela policija - rekao je Kenet Spenser za Vašington post.

Majka ubijenog tinejdžera Tera Martin zahtevala je da policajac koji je pucao u njenog sina bude otpušten i procesuiran pred sudom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading