BOLNICA SRAVNJENA SA ZEMLJOM! Zemljotres u Turskoj ostavio pustoš: Zatrpani pacijenti i medicinsko osoblje ispod ruševina! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.02.2023

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko snažnih zemljotresa na granici Turske i Sirije napravilo je katastrofu.

BOLNICA SRAVNJENA SA ZEMLJOM! Zemljotres u Turskoj ostavio pustoš: Zatrpani pacijenti i medicinsko osoblje ispod ruševina! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Prvi potres jačine 7.8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je grad Pazarcik, u jugoistočnom delu Turske, na granici sa Sirijom.

Do sada je prijavljeno 76 smrtnih slučajeva u Turskoj i preko 200 u Siriji, a ogroman je broj povređenih. Predviđa se da bi broj žrtava mogao da poraste i na 1000, dok se očekuje i preko 10.000 povređenih, budući da spasioci još izvlače zatrpane iz ruševina.

Turske vlasti su saopštile da je najmanje 130 objekata sravnjeno sa zemljom, dok tog podatka za Siriju nema.

U gradu Šanlirufa na jugu Turske u zemljotresu kompletna bolnica se urušila i pokopala pod ruševinama, bolesne, lekare i medicinsko osoblje.

 

 

Strahuje se da je veliki broj mrtvih pokopano pod tonama betona, ali spasioci ne odustaju od nade da ima i preživelih koji su zarobljeni u nekim džepovima.

Na mesto pada bolnice stigla je i mehanizacija i spasioci, koji su se priključili građanima da pokušaju da pronađu žive i povređene, prenose turski mediji.

- Situacija je veoma loša. Jesiljurt broji 350.000 stanovnika. Uništene su stare zgrade. Bolnica i hotel su u potpunosti uništeni. Imamo informacije da se srušilo najmanje 10 zgrada u kojima je bilo između osam i 20 stanova. Imamo probleme sa zgradama u centru, koje su starije od 20 godina. Sve dodatno otežava i sneg koji pada. Sve nam je potrebno. Nemamo dovoljno alata. Činimo sve da spasimo ljude iz ruševina, ali nam treba pomoć. Podigli smo šatore i sve što je neophodno. U saobraćaju je kolaps - rekao je Mehmet Cinar, gradonačelnik Jesiljurta u pokrajini Malatja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading