DONJECK NA METI NAJINTENZIVNIJEG NAPADA OD 2014! Kijev: U zatvoru u Hersonu otkrivena ćelija za decu

Autor:

Svet

15.12.2022

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komesar ukrajinskog parlamenta za ljudska prava Dmitro Lubinec saopštio je da su ukrajinski istražitelji na oslobođenom području Hersona otkrili zatvorsku ćeliju u kojoj su navodno bila zatočena i maltretirana deca, prenosi Rojters.

DONJECK NA METI NAJINTENZIVNIJEG NAPADA OD 2014! Kijev: U zatvoru u Hersonu otkrivena ćelija za decu

Foto: Printscreen/Facebook/національна поліція

Kako je naveo, ćelija se nalazi u jednom od četiri otkrivena zatvora za mučenje u Hersonu, gradu na jugu Ukrajine koji su prošlog meseca napustile ruske snage.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Herson, ilustracija

 

Navodi da su istražitelji utvrdili da su deca dobijala vodu svaki drugi dan, kao i da je na njih vršen "psihološki pritisak" i da im je pričano da su ih napustili roditelji, prenose Novosti.

Lubinec je takođe rekao da je oko 12.000 ukrajinske dece odvedeno u Rusiju od početka rata u februaru, a da je 8.600 odvedeno silom.

Rojters navodi da Lubinec nije pružio dokaze za svoje tvrdnje, a da agencija nije mogla da potvrdi istinitost njegovog izveštaja. Rusija je ranije odbacila optužbe da su u dosadašnjim operacijama na meti napada vojske bili civili.

Nikad veće granatiranje Donjecka

Jutarnje granatiranje Donjecka od strane Oružanih snaga Ukrajine postalo je najintenzivnije u poslednjih osam godina, napisao je gradonačelnik Aleksej Kulemzin na svom Telegram kanalu.

- Još jedan ratni zločin počinili su jutros ukrajinski fašisti. Danas tačno u 7:00 izložili su centar Donjecka najintenzivnijem napadu udaru od 2014. godine - napisao je on.

 

 

Između ostalog, pogođena je i kupola Preobraženskog sabora.

Informacije o žrtvama i šteti se preciziraju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading