STANOVNICI ZAPOROŽJA NABAVLJAJU TABLETE JODA: OPASNOST od curenja radijacije RASTE

Autor:

Svet

29.08.2022

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama se pojavljuju fotografije stanovnika Zaporožja kako nabavljaju tablete joda dok raste strah od curenja radijacije iz nuklearke u regiji.

STANOVNICI ZAPOROŽJA NABAVLJAJU TABLETE JODA: OPASNOST od curenja radijacije RASTE

Foto: Tanjug/AP

Mnogi su zabrinuti zbog sastava hlađenja nuklearnih reaktora jer bi kvar na sastavu mogao uzrokovati topljenje jezgra reaktora, piše Sky News.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) ove nedelje bi trebalo da stigne u postrojenje. Namerava proceniti svaku fizičku štetu na nuklearki, utvrditi funkcionalnost sigurnosnih i zaštitnih sastava, proceniti radne uslove zaposlenih i obaviti hitne zaštitne aktivnosti.

Republika

Foto: Shutterstock,

Nuklearka

Najveća evropska nuklearna elektrana Zaporožje, koju su u martu zauzele ruske snage, ali kojom upravlja ukrajinsko osoblje, glavno je žarište u šestomesečnom sukobu dok se obe strane međusobno optužuju za nedavno granatiranje u blizini elektrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading