PILOTI SE USPAVALI TOKOM LETA NA 11.000 METARA: Kontrola leta izgubila kontakt sa njima pred sletanje!

Autor:

Svet

19.08.2022

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opšti haos nastao je kada je putnički avion Etiopijan Erlajnsa trebalo da se prizemlji, da bi kontrola leta svhatila da ne može da stupi ni u kakav kontakt sa pilotima. Tragedija izbegnuta oglašavanjem alarma.

PILOTI SE USPAVALI TOKOM LETA NA 11.000 METARA: Kontrola leta izgubila kontakt sa njima pred sletanje!

Foto: youtube.com/Skyships Eng

Dva pilota putničkog aviona Ethiopian Airlinesa zaspala su usred leta i to na visini od više od 11.000 metara, ali su pukom srećom uspeli da slete bezbedno i tako da nijedan od putnika nije bio povređen.

Ova nesvakidašnja scena, koja je izazvala opštu paniku kod nadležnih, iz kontrolnog tornja, nije završena tragično samo zahvaljujući činjenici da se isključio autopilot aviona, što je rezultiralo bučnim alarmom, koji je uspeo da probudi uspavane pilote.

Let ET343 je 15. avgusta putovao iz Kartuma za Adis Abebu, ali su piloti zaspali na visini od 11.277 metara. Kada su trebali da započnu spuštanje na aerodrom, kontrola leta više nije mogla da ih kontaktira. Posada se probudila nakon što se isključio autopilot aviona i oglasio se alarm. Piloti su uspeli bezbedno da slete i avion je ostao na pisti oko dva i po sata pre nego što je poleteo na sledeći let, piše Mondo.

- Duboko zabrinjavajući incident u najvećoj afričkoj avio-kompaniji. Boeing 737 #ET343 Ethiopian Airlines-a je još uvek bio na visini od 11.277 kada je stigao u Adis Abebu. I zašto nije počeo da se spušta? Zato što su oba pilota zaspala - napisao je na Tviteru analitičar vazduhoplovstva Aleks Mačeras.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading