(VIDEO) Melaniju u Japanu čuvaju ŽENE RATNICE

Autor: telegraf.rs

Svet

05.11.2017

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga američkog predsednika Donalda Trampa, Melanija, u poseti je Japanu, gde ima poseban odred čuvara, prenosi CNN.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Melanija Tramp u Japanu

Policija u Tokiju osnovala je policijski odred sastavljen samo od žena zbog vrlo specifičnog zadatka. Njihov posao je da štite Melaniju Tramp i ostale ugledne zvanice, uključujući i Trampovu ćerku Ivanku.

Prva dama Amerike je od nedelje u dvodnevnoj poseti toj zemlji, dok je Ivanka Tramp, predsednikova ćerka i njegova savetnica, u Tokio sletela još u četvrtak, javlja CNN.

Ženski policijski odred umesto uniformi japanske policije, nose crna uska odela i bele košulje na kopčanje. U sredu, uoči dolaska Ivanke Tramp u Tokijo održale su vežbu ispred Carske palate i pokazale medijima svoje veštine obrane i napada.

- Osnivanjem ovog odreda hteli su ženama iz Trampove pratnje da odaju poštovanje, ali i da osiguraju zaštitu koja neće biti previše nametljiva, objasnio je CNN-ov stručnjak Džonatan Vakrou, bivši agent američke tajne službe, koji je bio zadužen za zaštitu američkih predsednika.

- Smatraju da je prijatnije imati odred sastavljen samo od žena i to nije ništa neobično - rekao je Vakrou, koji se prisetio poseta američkih predsednika azijskim državama u vreme kad je bio u službi i kad su takvi odredi štitili na primer, i Mišel Obamu, suprugu bivšeg američkog predsednika Baraka Obame.

Japanski ženski odred koji je prvi put sastavljen za ovu priliku, zapravo je deo priprema i vežbi za Olimpijske igre 2020. godine, koje će se održati u glavnom japanskom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading