CRNOGORCI PROTERUJU KRALJA PETRA: Hoće da promene naziv glavne ulice u Pljevljima

Autor: Sputnik, Republika

Svet

19.05.2018

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Opštine Pljevlja Mirko Đačić obelodanio je da bi uskoro "konačno“ na dnevni red mogla doći i inicijativa da glavna ulica u tom gradu koja nosi ime kralja Petra dobije drugi naziv.

RepublikaFoto: Wikipedia
kralj Petar I Karađorđević

Otkrivajući svoju zamisao, Đačić najavljuje da je prvobitno u planu rekonstrukcija Ulice kralja Petra, nakon čega bi, smatra on, trebalo inicirati i promenu njenog naziva.

- Redosled poteza trebalo bi da bude sledeći: planiramo vrlo brzo da počnemo radove, izabran je izvođač, sačekaćemo propisani rok za žalbe. Kada se završe radovi, trebalo bi povesti proceduru kroz široku akciju da se pronađe adekvatan naziv za glavnu ulicu, kojim bi svi Pljevljaci bili zadovoljni - kazao je Đačić.

Za istoričara dr Aleksandra Stamatovića, inicijativa predsednika Opštine Pljevlja Mirka Đačića o preimenovanju glavne ulice u Pljevljima koja nosi ime po kralju Petru Prvom Karađorđeviću ne predstavlja nikakvu novinu. Ona se, kako ocenjuje, samo uklapa u "toliko puta već viđeni scenario promjene identiteta Crne Gore i brisanja svega srpkog što je u njoj“.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading