NAĐENA DEVOJČICA NA GRANICI SA BOSNOM I HERCEGOVINOM: Žrtva je trgovine ljudima, smeštena u SIGURNU KUĆU

Autor:

Svet

17.04.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica je smeštena u sigurnu kuću nakon što je putovala redovnom autobuskom linijom sa stranim državljaninom koji je po nalogu tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH

NAĐENA DEVOJČICA NA GRANICI SA BOSNOM I HERCEGOVINOM:  Žrtva je trgovine ljudima, smeštena u SIGURNU KUĆU

Foto: pixabay.com

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je danas da je policija BiH na graničnom prelazu Brod identifikovala petogodišnju devojčicu iz Nemačke koja je žrtva trgovine ljudima.

"Tužilac iz Odseka za krijumčarenje i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinisao je aktivnosti u saradnji sa Službom za poslova sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne Trgovine ljudima", piše u saopštenju.

Devojčica je smeštena u sigurnu kuću nakon što je putovala redovnom autobuskom linijom sa stranim državljaninom koji je po nalogu tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, prenosi hrvatski Indeks.

"Navedena devojčica, nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije, te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužilaštvom i policijom u Visbadenu u Nemačkoj. Preuzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci", saopštilo je tužilaštvo.

Kad smo kod BiH, uprava policije je saopštila da su u Bijelom Polju uhapšene dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo trgovine ljudima u pokušaju.

B.M. (36) i M.M. (49) se sumnjiče da su u decembru 2021. godine pokušali da izvrše trgovinu ljudima na štetu jedne tada maloletne osobe.

Prema saopštenju policije, osumnjičeni su pokušali da primoraju maloletnu osobu na sklapanje nedozvoljenog braka sa stranim državljaninom, koristeći pretnje da će proslediti eksplicitne fotografije te osobe njenim roditeljima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading